PSV stuntelt tegen 10 man FC Groningen: 0-0

28 augustus 2016
-
-

PSV is tegen een tiental van FC Groningen niet verder gekomen dan een compleet onnodig 0-0 gelijkspel. Zelfs een penalty kon PSV niet helpen, Luuk de Jong schoot hem simpel in de handen van de keeper. FC Groningen speelde een uur met 10 man.

PSV nam na een voorzichtige openingsfase de controle over de wedstrijd. De ploeg kreeg meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen. In de 35ste minuut kwam FC Groningen met tien man te staan. Bacuna had al geel en solliciteerde met diverse overtredingen naar zijn tweede. Die kreeg hij in de 35ste minuut, op een moment dat Faber diens wissel aan de zijlijn al warm had laten lopen. In het vervolg gaf Nijhuis PSV ook nog een penalty toen Narsingh licht werd getoucheerd. De heel makkelijk gegeven penalty werd bij PSV niet als cadeautje aangenomen. Het penaltysyndroom sloeg weer toe. Luuk de Jong ging opnieuw achter de bal staan en schoot op onthutsende wijze recht in de handen van de keeper, die gewoon stil bleef staan op de lijn.

Na rust zette PSV vol druk op het doel van FC Groningen. Tegen de tien man was er weinig ruimte en gebeurde er veel door de lucht. De kansen kwamen er wel, maar met name De Jong miste diverse mogelijkheden om de 1-0 binnen te werken. PSV ging in het vervolg steeds gehaaster spelen, waardoor het vooral ging hopen dat de bal een keer goed viel. Dat zou niet gebeuren.

[video] Bacuna gaat helemaal uit zijn dak bij zijn rode kaart

Hendrix geëerd voor 100ste wedstrijd voor PSV

Kort voorafgaand van PSV - FC Groningen werd Jorrit Hendrix in het zonnetje gezet. De middenvelder speelde tegen AZ zijn honderdste officiële wedstrijd in het shirt van PSV.

Ranglijst: PSV loopt 2 punten achterstand op

PSV heeft door het onnodige gelijkspel tegen FC Groningen twee duren punten verloren. Feyenoord heeft nu twee punten voorsprong op de Eindhovenaren. Ook ADO Den Haag kan twee punten voorsprong nemen indien het thuis weet te winnen van Heracles.

PSV loopt elfde zege op rij mis

PSV is er niet in geslaagd de elfde zege op rij te behalen. PSV bleef echter op tien steken. Onder leiding van Phillip Cocu kwam de ploeg nog niet verder dan tien zeges op rij.

Opstelling FC Groningen

Padt, Hateboer, Larsen, Memisevic, Davidsson, Bacuna, Linssen, Jenssen, Idrissi ('37 Reijnen), Hoesen, Mahi ('62 Sörloth)

Boer zoekt bier: BrilstandPSV BHS: Fotoverslag PSV 0:0 FC Groningen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 2-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.30. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.