PSV laat zich verschalken door Feyenoord: 0-1

18 september 2016
-
-

PSV heeft zich in de topper thuis tegen Feyenoord onnodig laten verschalken. PSV was de dominante ploeg, maar ging uiteindelijk door een corner acht minuten voor tijd onderuit. PSV wist tegen het compacte Feyenoord net als in de voorgaande thuisduels te weinig te creëren uit het overwicht.

PSV had in de eerste helft een licht overwicht, mede ingegeven doordat een heel compact Feyenoord wat afwachtender speelde. PSV miste het creatieve vermogen om de verdediging van Feyenoord uiteen te spelen. De kansen die er wel kwamen waren aan Narsingh en De Jong niet besteed. Achterin hield PSV de gelederen gesloten. Een vrije kans voor Jorgensen werd om het laatste moment verhinderd door een prachtige sliding van Jetro Willems.

In de tweede helft ging PSV meer op zoek naar de openingstreffer. Feyenoord loerde meer en meer op de counter. Heel veel kansen leverde PSV het niet op. Te vaak werden kansrijke aanvallen niet goed uitgespeeld, een kwaal die de ploeg van Phillip Cocu al lange tijd parten speelt. De grootste kans op de 1-0 kwam voor Pereiro. Het was even later dat Feyenoord dat op voorsprong kwam. Acht minuten voor tijd kwam Botteghin plots vrij toen De Jong de verkeerde keuze maakte bij een corner. De verdediger aarzelde niet en schoot tot ontzetting van het Philips Stadion binnen. PSV kreeg in het vervolg nog één grote kans. In de allerlaatste minuut kreeg Moreno de mogelijkheid. Zijn inzet werd echter op fraaie wijze door de uitblinkende Feyenoord doelman Jones weggetikt.

[Video] 25 jaar Oosttribune

[video] Fans eren in 44ste minuut bevrijders van Eindhoven

In de 44ste minuut eerden de PSV fans de uitgenodigde bevrijders van Eindhoven door een minuut lang te klappen. Ook de Feyenoord fans deden vol respect mee voor het eerbetoon. Eindhoven staat vandaag stil bij de bevrijding en de PSV fans van de Oosttribune namen dat op prachtige wijze over.

De Jong: 'verliezen duel op kleine details'

Luuk de Jong was na afloop flink zuur over de tweede nederlaag op rij voor PSV. net als tegen Atletico Madrid zat er meer in, maar stond PSV met lege handen. 'Verliezen was zeer onverdiend vandaag. We verliezen het duel op kleine, maar wel belangrijke, details. Het is heel zuur dat je nu 5 punten achterkomt.'

'Ik denk dat wij veel energie in de wedstrijd stopten. Feyenoord kwam niet tot voetballen. Ze bleven de hele wedstrijd vrij defensief staan, dat zag je bijvoorbeeld ook aan Terence Kongolo. Die ging vrijwel niet mee naar voren. Dan is het voor ons moeilijk om tot kansen te komen. We hebben er wel een paar gekregen, maar we hebben het niet afgemaakt.'

Cocu: 'keiharde les, voor de tweede keer deze week'

Phillip Cocu gaf bij de NOS aan dat de thuisnederlaag tegen Feyenoord hard is aangekomen. 'Dit is een tik. Wij waren niet in staat om onze mogelijkheden te verzilveren. Zij speelden heel goed georganiseerd op eigen spel Dat was te wachten. Feyenoord deed het heel goed door weinig weg te geven. Als je dan toch de bovenliggende partij bent, gaat het er om effectief met de mogelijkheden om te gaan. Dat deden we niet.'

'Na rust was het eigenlijk hetzelfde beeld. Een of twee kansen die je krijgt tegen een compact spelende ploeg moet je maken. Dan sta je één keer niet op te letten bij een corner en je dekt je man niet en Botteghin kan hem maken. Dat is een keiharde les die je dinsdag al kreeg en nu nog een keer. Dat zal snel beter moeten.'

'We hebben er vanaf het begin heel veel energie ingestopt om het ze zo zwaar mogelijk te maken. Maar ook de psychologie speelt mee. Wij verloren dinsdag en Feyenoord won donderdag. Dat speelt ook een rol. We hebben het tempo zo hoog mogelijk geprobeerd te maken. Daar kan ik mijn spelers niets in verwijten. Ik kan ook niet ontevreden zijn over het vertoonde spel. Maar het gaat om het resultaat,'

Boer zoekt bier: PSV - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 2-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.56. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.