PSV leeft nog na knotsgekke 4-3 tegen Heerenveen

22 januari 2017
-
-

Na een knotsgekke en geweldige 4-3 tegen Heerenveen mag PSV nog steeds hopen in de titelstrijd. In twee minuten tijd tussen de 88ste en 90ste minuut wist PSV nog een 2-3 achterstand om te draaien.

PSV begon goed aan de wedstrijd, maar moest al na vijf minuten de 0-1 slikken. Larsson zette op geweldige wijze Reza voor het doel die vervolgens de 0-1 binnenwerkte. PSV had even nodig om van die tik te bekomen. Vervolgens nam de ploeg het heft weer in handen en ging het energiek en goed op zoek naar treffers. Al voor rust kwam PSV op 2-1 via een kopbal van Davy Propper, die profiteerde van matig uitkomen van Mulder en Gaston Pereiro. De laatste kopte op de doellijn binnen na een kopbal van Luuk de Jong. PSV had in de eerste helft eigenlijk al verder voor moeten staan gezien alle kansen.

Na rust ging PSV op dezelfde voet verder. Het was echter Heerenveen dat opnieuw via Reza weer langszij kwam. Daarna ontspon zich een echt voetbalgevecht met kansen voor beide doelen. Een kwartier voor tijd kreeg PSV een unieke gelegenheid voor de 3-2. Nadat De Jong in het strafschopgebied onderuit was gegaan, mocht Pereiro aanleggen voor een penalty. De Uruguayaan zag zijn zwakke inzet gestopt worden. Even later werd het uit het niets tot overmaat van ramp ook nog 2-3 via opnieuw Reza. Weinigen geloofden er vervolgens nog in voor PSV. Met veel passie en strijd knokte PSV zich alsnog naar de winst. In de 89ste minuut was het Marco van Ginkel die op aangeven van invaller Siem de Jong de 3-3 binnenwerkte. Nog geen minuut later was het 4-3 en barstte het feest in het Philips Stadion los. Het was Hector Moreno die bij een voorzet zijn been tegen de bal kon drukken voor de winnende treffer.

[Foto] Alles op zij voor drie keer op rij

Penaltysyndroom blijft voortduren, misser Pereiro niet fataal

Het penaltysyndroom van PSV blijft voortduren. Gaston Pereiro wist de vorige te benutten, maar zag zijn tweede nu tegen Heerenveen gestopt worden. De penalty was de kans voor PSV om een kwartier voor tijd weer op voorsprong te komen. In plaats daarvan kwamen de Friezen even later op voorsprong. PSV wist dat in de slotfase echter alsnog te repareren.

Pereiro is al de zesde speler die voor PSV in de laatste anderhalf jaar een penalty heeft gemist. Het totaal is inmiddels opgelopen naar dertien missers van in totaal 21 penalties.

[video] Prachtige huldiging voor wereldkampioen darts Van Gerwen in Philips Stadion

In de rust van PSV - Heerenveen kreeg wereldkampioen darts en PSV fan Michael van Gerwen een prachtige huldiging in het Philips Stadion. Na zijn trofee getoond te hebben, maakte hij een ereronde die hem zichtbaar niet lang genoeg kon duren. Van PSV kreeg hij onder meer een minishirt met naam voor zijn aanstaande baby.

Cocu: 'dit is een heel belangrijk moment voor de ploeg'

PSV kwam met de schrik vrij met de late 3-3 en 4-3 tegen de Friezen. 'Ik vond wel dat wij de terechte winnaar waren,' zo reageerde Phillip Cocu bij Fox Sports. 'De vroege 0-1 was wel een tik. We hadden een minuut of tien nodig om daar overheen te komen. Daarna maakten wij de wedstrijd en kregen we de kansen. Eén moment van onoplettendheid in de tweede helft bracht de 2-2. Dan mis je de strafschop en staat het in plaats van 3-2 even later 2-3. Dat doet wel wat met de ploeg. Dan kan ik alleen maar complimenten geven dat we puur op karakter alsnog de winst forceren. Eerder dit seizoen lukte ons dat niet. Dit is een heel belangrijk moment voor de ploeg. Ze zijn echt tot de bodem gegaan.'

15  4 4-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.17. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.