PSV doet het wéér vlak voor tijd: 1-2

28 januari 2017
-
-

PSV is opnieuw met de schrik vrijgekomen. Na een matige eerste helft verzuimde PSV het in een betere tweede helft om ruim afstand te nemen. Door een tegentreffer een kwartier voor tijd moest PSV het opnieuw vlak voor tijd te repareren.

PSV had in het eerste half uur moeite om controle te krijgen over de wedstrijd. PSV zette vroeg druk, maar Heracles wist er keer op keer met verzorgd voetbal onderuit te voetballen. Na elf minuten leek het mis te gaan voor PSV. Daniel Schwaab greep ongecontroleerd in en veroorzaakte daarmee een penalty. Jeroen Zoet liet echter na zijn gestopte penalty in de oefenwedstrijd eerder dit jaar opnieuw zien penalties te kunnen stoppen. Hij zat knap bij de door Armenteros ingeschoten strafschop. PSV creerde in de eerste helft een aantal mogelijkheden maar had het vizier niet op scherp.

Na rust had PSV de controle wel. PSV speelde veel feller en agressiever en blufte daarmee Heracles af. Het leverde diverse goede kansen op. De eerste twee doelpunten van Propper en De Jong werden nog, terecht, afgekeurd vanwege buitenspel. Vervolgens was het Ramselaar die na een uitgespeelde aanval van een meter of tien in het centrum van het strafschopgebied kon binnenschieten.

PSV liet vervolgens na om de belangrijke 0-2 te maken. Ze lieten Heracles in de wedstrijd en dat kwam ze bijna duur te staan. Uit het niets kwam Heracles na balverlies van PSV voor het doel. Armenteros schoot met een volley hard binnen, onhoudbaar voor Zoet. De slotfase leek niet overtuigend van PSV. Toch viel het doelpunt. Drie minuten voor tijd werd een schot van Propper van richting veranderd, waardoor doelman Castro kansloos was en PSV op de gelukkige maar verdiende 1-2 kwam.

[video] Zoet stopt penalty Armenteros

[video] Scoort Luuk, is het buitenspel

Cocu: 'tekeer gaan tegen shirtje trekken helpt ook niet'

Luuk de Jong werd ook tegen Heracles weer een aantal maal opzichtig vastgehouden aan zijn shirt. Scheidsrechter Kevin Blom wilde er echter niet voor fluiten. 'Dat shirtje trekken bij Luuk gebeurt wekelijks,' zo reageerde Phillip Cocu met enige irritatie bij Fox Sports. 'Maar ze zien er niets in schijnbaar. Ik ben daar wel een tijdje tekeer tegen gegaan dit seizoen, maar dat helpt ook niet.'

Cocu: 'bleef het vertrouwen houden op een goede afloop'

Phillip Cocu liet bij Fox Sports weten dat hij het vertrouwen op een goede afloop bleef houden. 'De ommekeer tegen Heerenveen heeft geloof en vertrouwen in de ploeg gegeven dat het nu weer kan. Ok, het was vandaag met enig geluk.'

'Ik vond ons in de eerste helft niet goed spelen. We moeten daarbij Heracles ook niet tekort doen. We hebben hoog druk gezet. Ze hebben daar met heel veel lef en durf onderuit gespeeld. Dat gebeurde met risico, maar ging steeds goed. Het kostte ons heel veel kracht. We hadden een half uur nodig voordat we daarmee en met de ondergrond goed om konden gaan. In de tweede helft was het een stuk beter, we waren in ieder geval gevaarlijker. We lieten alleen na om de 0-2 te maken en dan wordt het toch weer spannend.'

De PSV coach had desgevraagd complimenten voor Davy Propper. Ondanks de onrustige week was de middenvelder weer belangrijk voor PSV. 'Het is een nuchtere jongen. Nu we het bod hebben afgewezen richt hij zich weer volledig op PSV. Hij heeft keihard gewerkt en was weer belangrijk voor de ploeg.'

[video] Zoet over stoppen penalty: 'nu gaat de volgende tegenstander ook nadenken'

[video] Pröpper: 'winnende was 'iets gelukkig' maar belangrijk'

[video] Ramselaar: 'het vertrouwen groeit'

PSV evenaart clubrecord ongeslagen status in uitwedstrijden

PSV blijft door de zege in Almelo voor de 23e keer op rij in een uitwedstrijd ongeslagen. Dit is een evenaring van het clubrecord dat tussen maart 2004 en september 2005 werd gevestigd. Het Eredivisierecord ligt in handen van Ajax dat tussen 1994 en 1996 maar liefst 25 uitwedstrijden op rij ongeslagen bleef.

Opstelling Heracles Almelo

Castro, Droste, Te Wierik, Hoogma, Breukers, Bruns ('77 Duarte), Pelupessy, Van Ooijen ('73 Vermeij), Kuwas, Armenteros, Darri ('61 Peterson)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 1-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.15. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.