PSV in tweede helft naar 3-0 zege tegen FC Utrecht

12 februari 2017
-
-

Na een moeizame eerste helft is PSV in de tweede helft naar een verdiende 3-0 uitgelopen. In de eerste helft kwam PSV heel goed weg toen een doelpunt van Barazite onterecht werd afgekeurd vanwege buitenspel. Bergwijn gaf PSV nieuw elan in de tweede helft.

PSV speelde matige eerste helft. De ploeg kreeg de beste kansen via LUuk de Ong en Marco van Ginkel, maar het was FC Utrecht dat leek te scoren. Fc Utrecht combineerde op hoge snelheid door de verdediging van PSV, waarna Barazite vrijgespeeld werd en de 0-1 binnenschoot. Tot geluk van PSV werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Daar was bij lange na geen sprake van.

In de tweede helft kwam PSV veel scherper uit de kleedkamer. Met een felle Steven Bergwijn voor de zwaar tegenvallende Gaston Pereiro had PSV meer diepte en agressiviteit. Eerst zorgde Bergwijn na goed doorgaan voor een mooie kans voor Luuk de Jong. Vervolgens was het dan toch raak voor diezelfde De Jong. De spits zorgde op zijn beurt even later voor de assist van waaruit Bergwijn zelf kon binnenwerken voor de 2-0. In het vervolg kon PSV de wedstrijd vrij simpel uitspelen. In blessuretijd liet Marco van Ginkel met de 3-0 het Philips Stadion nog eens juichen.

Opstelling FC Utrecht

Jensen, Troupée, Van der Maarel, Janssen, Van der Meer, Klaiber, Leeuwin, Barazite, Ayoub ('57 Labyad), Zivkovic ('88 Venema), Haller ('73 Kerk)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.