Fantastisch resultaat voor PSV in Rosenborg: 1-2

20 oktober 2004
-
Champions League
-

PSV heeft een fantastisch resultaat behaald in Rosenborg. Waar geen enkel team de laatste jaren kon winnen, won PSV wel met 1-2. Die overwinning kwam pas vlak voor tijd tot stand. De doelpunten kwamen op naam van Jefferson Farfan en John de Jong.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd en had een half uur lang het overwicht in Noorwegen. De ploeg speelde goed verzorgd voetbal, gaf nauwelijks iets weg en wachtte op de kansen. In de 26ste minuut was het raak, toen Farfan vrijkwam en de 0-1 onder de keeper doorschoot.

Na die goal liet PSV zich terugzakken en ging Rosenborg drukken. PSV raakte even wat van de wijs en miste in die fase Cocu op het middenveld en Alex achterin. De goal was vervolgens redelijk logisch door de lucht.

In de tweede helft kon PSV dat oevrwicht niet terugkrijgen. Het fysieke spel van Rosenborg is voor elk team lastig, maar PSV gaf heel erg weinig weg. Naarmate het duel vorderde kwam PSV er vaker uit. Op het moment dat Rosenborg wat meer risico's moest gaan nemen, profiteerde PSV uiteindelijk. Vennegoor of Hesselink kopte de bal opzij en gaf John de Jong de kans de winnende treffer binnen te schieten.

Dat betekende een gouden zege voor de kansen op de tweede ronde van de Champions League.

Bekijk voor een uitstekend liveverslag van minuut tot minuut de link hieronder naar het scorebord.

Ongekend goede positie voor 2e ronde CL

Halverwege de eerste groepsfase en met nog twee thuiswedstrijden te gaan, heeft PSV het bereiken van de tweede ronde van het toernooi voor de beste clubteams van Europa volledig in eigen hand. De belangrijkste concurrent leek Rosenborg en die is nu op vijf punten gezet na drie duels. Panathinaikos is nu nog de belangrijkste tegenstrever, die over ruim een maand als het veel kouder is in Trondheim nog maar moet zien te winnen van Rosenborg.

PSV koploper in de poule na gelijkspel Panathinaikos - Arsenal

Panathinaikos kwam in eigen huis verrassend tot twee keer toe van een achterstand op Arsenal terug. Het zou daardoor uiteindelijk 2-2 worden

De stand in poule E:
1. PSV 3- 6 ( 3- 2)
2. Arsenal 3- 5 ( 4- 3)
3. Panathinaikos 3- 4 ( 4- 4)
4. Rosenborg 3- 1 ( 3- 5)

Schwalbe kost Park rode kaart

In blessuretijd liep Ji-sung Park tegen een rode kaart op via een dubbele gele kaart. In het duel zelf had Park al een volledig onterechte gele kaart opgelopen. In blessuretijd liet hij zich in het strafschopgebied van Rosenborg vallen waarna hij een gele kaart kreeg voor een Schwalbe. De Franse scheidsrechter Sars had vervolgens ook niet direct in de gaten dat dat rood betekende. Hij zal het thuisduel tegen Rosenborg dus moeten missen.

PSV beeindigt indrukwekkend thuisrecord Rosenborg

PSV heeft met de overwinning Europees wel voor een historische zege gezorgd. Rosenborg was al 14 thuisduels in Europa ongeslagen, waaronder duels tegen verschillende Europese topclubs. Met de 1-2 nederlaag kwam uiteindelijk een einde aan die recordreeks.

Overwinning is 25ste uitzege in historie PSV

De 1-2 overwinning op Rosenborg betekent de 25ste uitzege van PSV in Europees verband in de historie, zo weet Studio Sport te melden.

Hiddink en Vennegoor of Hesselink prijzen Gomes

Waar de verslaggever van Studio Sport iets probeerde te zoeken rondom Gomes, daar waren Hiddink en Vennegoor of Hesselink juist heel positief over de keeper van PSV. Gevraagd naar de onrust die Gomes zou brengen in het team, was Hiddink heel lovend. "Ik vind het prima hoe hij eerst in de achterste linie. Hij geeft verdedigend zeer veel zekerheid. Dat de ballen niet altijd goed weg gaan aanvallend, daar maak ik me geen zorgen over."

"Ik denk dat hij een goede pot keepte" aldus Jan Vennegoor of Hesselink. "Hij was heer en meester in de lucht. Hij kon denk ik niets doen aan de goal. Hij heeft alleen iets slungeligs over zich, maar dat kan je hem niet verwijten."

Hiddink: uitwinnen is heerlijk

"Uitwinnen is altijd heerlijk" aldus een blije Hiddink na de 1-2 zege. "Na de thuiszege en deze overwinning staan we nu op zes punten. Dat is erg prettig. Het was een goede overwinning tegen Rosenborg, die thuis altijd erg stug zijn. Dat zie je al aan de 1-1 tegen Arsenal. Perfect was het vanavond niet, maar dat is geen enkele wedstrijd. De eerste helft hadden we beter onder controle dan de tweede helft. Toen zochten we op het middenveld niet meer naar de vrije man, dat gebeurde te weinig. We hadden iets meer naar voren moeten spelen. In het vervolg weet je dat zij moeten komen. Op dat moment kan je toeslaan en dat is uitstekend gebeurt."

"Als Arsenal van Panathinaikos had gewonnen, had je een vroege scheiding gehad. En dan demoraliseer je de andere ploegen ook. Maar nu moeten we gewoon het volgende duel ook weer alles op alles zetten."

'83 DaMarcus Beasley voor Jefferson Farfan
'89 Gerald Sibon voor Jan Vennegoor of H.

PSV Zuipsite: Foto's Rosenborg - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 57 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.