Eenvoudige 0-2 zege PSV bij Sparta

1 april 2017
-
-

PSV heeft zaterdagavond een eenvoudige zege behaald op het Kasteel. Daar waar de ploeg eerder dit seizoen in de beker werd uitgeschakeld werd het nu 0-2 door treffers van Locadia en Van Ginkel. PSV liet alleen na aan het doelsaldo te werken.

Sparta begon fel in eigen huis. PSV had daarom aanvankelijke moeite de wedstrijd onder controle te krijgen. Naarmate de eerste helft vorderde nam PSV het duel steeds meer in handen. Na 21 minuten kwam PSV op voorsprong. Na een hoekshop zorgde Jurgen Locadia met een droge schuiver van afstand voor de 0-1. Het duurde uiteindelijk tot vlak voor rust voordat PSV de score verdubbelde. Marco van Ginkel profiteerde handig van moeizaam verdedigen bij Sparta. Even daarvoor kwam PSV met de schrik vrij toen Jeroen Zoet in de fout ging en Cabral de bal net naast schoof.

Na rust had PSV de zaken onder controle. De ploeg kreeg voldoende kansen om verder uit te lopen, maar verzuimde dat te doen. Zo trof Santiago Arias de paal en schoot invaller Steven Bergwijn naast. Scheidsrechter Makkelie ontnam PSV nog een enorme kans door Jurgen Locadia buitenspel te geven na een verkeerde terugspeelbal van Sparta. Het zou daardoor bij 0-2 blijven.

Opstelling Sparta Rotterdam

Kortsmit, Dumfries, Breuer, Van Drongelen, Floranus ('87 Verhaar), Sanusi, Dijkstra, Van Moorsel, Cabral ('65 Pogba), Pusic, Brogno ('56 Goodwin)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 0-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.89. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.