PSV stelt slotoverwinning laat veilig: 4-1 tegen PEC

14 mei 2017
-
-

PSV heeft het seizoen afgesloten met een 4-1 overwinning. Dertien minuten voor tijd stond PSV nog op achterstand, maar uiteindelijk raakte PSV alsnog op schot.

In een hele matige eerste helft kon PSV niet voor inspiratie zorgen. Dat leverde een saai schouwspel op. PEC Zwolle kwam zelfs op voorsprong. Bij een voorzet ging Jeroen Zoet, weliswaar gehinderd, in de fout. Ted van de Pavert profiteerde er direct van en schoot de gasten op voorsprong.

Pas na de inbreng van Zinchenko, Ramselaar en Locadia kwam PSV echt op gang. Twaalf minuten voor tijd zorgde Hector Moreno uit een hoekschop voor de gelijkmaker. Daarna ging het los. Arias zorgde voor de 2-1 voorsprong, de jonge spits Lammers tilde de stand met een schot in de verre hoek naar 3-1. Het werd zelfs nog 4-1 door een slotakkoord van invaller Ramselaar.

Opstelling PEC Zwolle

Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van der Pavert, Warmerdam, Ehizibue, Thomas, Marinus, Israelsson ('64 Van Wijnen), Mokhtar, Menig

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.