PSV wint ruim in Breda: 1-4

20 augustus 2017
-
-

PSV heeft in de voor PSV de laatste jaren traditioneel lastige uitwedstrijd tegen NAC uiteindelijk een ruime 1-4 zege behaald. Bergwijn, Van Ginkel, Lozano en Hendrix zorgden voor de treffers. NAC kreeg een vrij makkelijk gegeven penalty.

[video] Spelers vieren feestje met uitvak

[video] De penalty van NAC. Oordeel zelf

[video] Cocu verwacht dat Zoet dit seizoen gewoon blijft

[video] Excuses Vloet aan Van Ginkel: 'gestrekte been op mijn kuit'

Rai Vloet liet na afloop bij Fox Sports weten zelf ook direct geschrokken te zijn over zijn overtreding op Van Ginkel. 'Ik heb direct mijn excuses aangeboden aan Marco. Dat was niet mijn bedoeling.' De bij PSV vertrokken Vloet werd door de scheidsrechter gespaard. Ook tot verrassing van Van Ginkel. 'Het was een gestrekt been op mijn kuit. Er werd niet eens een kaart gegeven. Gelukkig voel ik er niet zoveel van.'

Gudmundsson maakt officieel debuut in eerste elftal

Albert Gudmundsson maakte in de tweede competitiewedstrijd van PSV zijn officiele debuut in het eerste elftal. De IJslander mocht in de 90ste minuut in Breda Hirving Lozano komen vervangen.

Van Ginkel blij met goede spel in tweede helft

Aanvoerder Marco van Ginkel liet na afloop bij Fox Sports weten tevreden te zijn over het spel van zijn ploeg. 'In de eerste helft hadden we een aantal kansen. We verdeelden het spel soms goed, waardoor er goede openingen ontstonden. Bij de penalty was volgens mij niets aan de hand. Dan staat het toch 1-1. In de tweede helft voetbalden we goed van achteruit. Iedereen wilde de bal en dan zie je dat je goed kan spelen. De eerste helft was misschien niet top, maar in de tweede helft hebben we het goed gedaan en weinig weggegeven.'

Luckassen: ik vond het een makkelijk gegeven penalty'

Derrick Luckassen maakte tegen NAC zijn competitiedebuut voor PSV. 'Het duurde lang maar eindelijk mocht ik weer spelen,' zo reageerde de verdediger. 'Het was alweer even geleden dat ik speelde. Ik ben hier gekomen om beter te worden en dan wil je spelen om je te ontwikkelen. Het is nog even aftasten met Isi. Het is pas de tweede keer dat we samen spelen. We moeten veel communiceren.'

Luckassen veroorzaakte in de slotfase van de eerste helft de penalty van waaruit NAC op gelijke hoogte kwam. 'Voor mijn gevoel was het geen penalty. Ik vind dit wel makkelijk gegeven. We hebben veel goede duels samen gehad,' zo sprak hij over het duel met de spits van NAC.

Opstelling NAC

Noppert, Horsfield ('79 Mets), Koch, Mari, Angelino, Verschueren, El Allouchi ('73 Korte), Fernandes ('68 Agyepong), Vloet, Ambrose, Garcia

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.03. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.