Opnieuw pijnlijke middag PSV bij Heerenveen: 2-0 nederlaag

10 september 2017
-
-

Voor het zesde jaar op rij wist PSV niet te winnen in Heerenveen. PSV verloor vrij kansloos met 2-0, een stand die al na 6 minuten op het scorebord. PSV verloor daarbij Lozano die een directe rode kaart kreeg.

PSV zocht in de eerste minuten het initiatief. In de vierde minuut ging het echter helemaal mis. Zeneli kon ongehinderd in een positie komen om te schieten. Jeroen Zoet ging niet vrijuit en zag de bal binnengaan. Nog geen twee minuten later was het zelfs 2-0. Dumfries troefde Paal af en stelde Reza in staat de tweede binnen te tikken. In het vervolg was Heerenveen voetballend de betere ploeg en liet het met regelmaat zien hoe zwak de organisatie van PSV was. Zeneli had ook nog de kans op de derde. Nog voor rust kwam PSV ook nog eens met tien man te staan toen Hirving Lozano na een vreemde tackle rood kreeg te zien van scheidsrechter Blom.

Met tien man probeerde PSV het nog wel, maar de ploeg kwam nooit meer echt terug in de wedstrijd. Heerenveen kreeg nog een penalty na vasthouden in het strafschopgebied. Zoet wist de inzet van Reza te stoppen en voorkwam daarmee erger. Aan de andere werd PSV voor een exact zelfde vergrijp een penalty onthouden. De enige echte kans was voor invaller Luuk de Jong, zijn kopbal werd echter gestopt.

[video] Zoet stopt penalty van Reza

[video] Lozano krijgt rood, oordeel zelf

Hirving Lozano kreeg in de 37ste minuut rood van Kevin Blom. Over de rode kaart verschillen de meningen nadrukkelijk. Veel analisten vinden het geen rood, oud-scheidsrechter Mario van den Ende nadrukkelijk wel. Lozano moet dan ook vrezen voor een schorsing en het missen van de duels tegen Feyenoord en FC Utrecht.

Cocu: PSV zal straf voor Lozano niet accepteren

Phillip Cocu vond het absoluut geen rode kaart voor Hirving Lozano. Volgens hem gleed de Mexicaan weg bij zijn actie. De PSV coach gaf dan ook aan een straf voor de aanvaller niet te zullen accepteren en het in dat geval voor te laten komen bij de tuchtcommissie.

Cocu: 'aantal spelers moet leren eerst de taken uit te voeren'

Phillip Cocu zag een duidelijke oorzaak waarom het misging bij PSV tegen Heerenveen. "Dat kwam omdat we niet de druk konden uitvoeren die we wilden uitvoeren," zo stelde hij tijdens zijn persconferentie. "Een aantal spelers moet leren eerst de taken uit te voeren. We voerden geen pressie uit als team. Sommige jongens moeten ook nog leren te anticiperen tijdens een wedstrijd door datgene te doen dat een wedstrijd nodig heeft. We zijn verre van tevreden met het optreden vandaag. Tegen Feyenoord moeten we op een ander niveau acteren."

15  3 2-1 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.85. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.