PSV opnieuw op schot: 2-5 in Venlo

15 oktober 2017
-
-

Voor het derde duel op rij was PSV schot. In Venlo won de ploeg uiteindelijk met 2-5 van VVV-Venlo. Pereiro (2x), Locadia, Schwaab en debutant Mauro Junior zorgden voor de treffers.

PSV nam in de eerste helft de wedstrijd in handen, maar moest wel toezien hoe ook de thuisclub af en toe gevaarlijk werd. De voorsprong viel na een mooie een-twee tussen Locadia en De Jong. De laatste legde de bal uitstekend terug op Locadia die vervolgens uitstekend binnenschoot. Nadat oud-PSV'er Leemans met een vrije trap al gevaarlijk was zorgde hij even later vanaf de penaltystip voor de gelijkmaker, nadat Isimat-Mirin zijn tegenstander had vastgehouden. Makkelie gaf de penalty wel nadat hij eerder hands van VV over het hoofd had gezien.

Vlak na rust kwam de thuisploeg zelfs op 2-1. Het was Hunte die uiteindelijk de 2-1 kon binnenwerken. PSV zette vervolgens aan en zag na een uur spelen Pereiro zichzelf ruimte creeren in het strafschopgebied en de 2-2 binnenschieten. Vlak daarna kreeg invaller Promes van VVV direct rood na een forse charge op Arias. Tegen tien man ging PSV door met aanvallen. De 2-3 kwam van het hoofd van Schwaab die daarmee zijn eerste competitietreffer voor PSV maakte. Debutant Mauro Junior zorgde na een rebound van een inzet van De Jong voor de beslissende 2-4. Uiteindelijk kon Pereiro nog zijn tweede maken. Hij kopte het slotstuk binnen voor de 2-5.