Kansloze 3-0 nederlaag PSV in Amsterdam

10 december 2017
-
-

PSV heeft zondagmiddag een kansloze nederlaag geleden in Amsterdam. Ajax was thuis veel sterker dan een in veel fases machteloos en krachteloos PSV dat niet aan voetballen toekwam.

PSV slaagde er in de eerste helft lang niet in om in de wedstrijd te komen. De ploeg wist zich geen raad met de manier waarop Ajax druk zette. PSV slaagde er niet in er zich onderuit te voetballen. Toch kreeg het na acht minuten een kans op de counter. In de volle sprint schoot het echter in de hamstring van Jurgen Locadia. De snelle spits kon niet verder en met de meer statische Luuk de Jong kon PSV veel minder het gewenste spelletje met de snelle counter spelen.

Ajax kreeg voor rust een goede kans voor Dolberg, die kopte van dichtbij over. In het laatste kwartier wist PSV wat meer in de wedstrijd te komen. In die fase namen de irritaties aan beide kanten in flink tempo toe. Daarbij bespaarde Blom beide kanten mogelijk rood.

In de tweede helft was PSV van plan meer initiatief te gaan nemen. Daar kwam het echter nauwelijks toe. De Ligte miste nog een grote kopkans, maar het was wel de aanzet voor de beslissing. In vier minuten tijd stond het 2-0. Eerst was het David Neres die met een schuiver van grote afstand ietwat gelukkig voor de 1-0 zorgde. Vier minuten later besliste Schone met een schot van buiten de zestien de wedstrijd al. Nog eens acht minuten later schoot Van de Beek via de binnenkant paal binnen voor de 3-0.

PSV probeerde het daarna nog wel en kreeg drie kansen om iets terug te doen. Marco van Ginkel was het dichtst bij, zijn poging trof de lat. Het kon Ajax toen echter allang niet meer verontrusten.

Grootste nederlaag PSV sinds april 2014

Ranglijst: PSV ziet voorsprong slinken, vijf voor op AZ, zeven op Ajax

PSV ziet door de nederlaag uit bij Ajax de voorsprong op de achtervolgers slinken. De voorsprong op AZ bedraagt nu nog vijf punten. De voorsprong op Ajax bedraagt nog altijd zeven punten. Midweeks moet PSV naar FC Groningen, Ajax thuis tegen Excelsior en AZ naar PEC Zwolle. Volgend weekend is het AZ - Ajax en PSV - ADO.

1. PSV 15 39 41-17
2. AZ 15 34 29-15
3. Ajax 15 32 46-14

Veel PSV fans bereikten Arena niet eens

Misschien nog triester dan de matige prestatie van PSV op het veld was de manier waarop er rondom de topper met de fans werd omgegaan. Pas bij aanvang van de wedstrijd konden de eerste PSV fans een plaatsje gaan zoeken in de Arena. Tweederde van de fans haalden het begin niet door de barre omstandigheden. Een deel van de bussen moest toen er al een uur gespeeld was zelfs omkeren omdat het er niet meer inzat dat er nog een deel in het stadion bekeken kon worden.

15  3 3-1 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.03. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.