PSV stelt zege tegen ADO al in eerste helft veilig: 3-0

16 december 2017
-
-

PSV kon eindelijk weer eens een duel in de eerste helft beslissen. Na 35 minuten stond PSV al met 3-0 voor tegen ADO Den Haag, die stand kwam uiteindelijk ook als eindstand op het scorebord. Luuk de Jong had er na 7 minuten al twee inleggen.

PSV begon goed en kwam al na vijf minuten op voorsprong. Luuk de Jong kwam los van Kuipers en kon de 1-0 binnenwerken. Twee minuten later had hij zijn tweede al binnen leggen. Dat was echter meer geluk dan wijsheid, aangezien Kuipers de bal tegen de spits aanschoot, waarna hij in het doel verdween.

In het vervolg liet PSV ADO terugkomen in de wedstrijd. In die fase legden de gasten PSV druk op en kregen meerdere mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Onder meer Jeroen Zoet en Daniel Schwaab, die de bal op de doellijn wist weg te werken, voorkwamen dat. Bij een counter kreeg PSV een penalty nadat Steven Bergwijn in de vaart naar de grond was gelopen. Marco van Ginkel benutte zijn zesde penalty van het seizoen en maakte daarmee al zijn tiende treffer.

In de tweede helft was er minder te genieten. Zonder voluit te gaan kreeg PSV de kansen om verder uit te lopen. Met name Hirving Lozano had het vizier echter niet op scherp en liet na om de score verder uit te breiden.