Lozano weer beslissend voor PSV bij afsluiting 2017: 2-1 tegen Vitesse

23 december 2017
-
-

[Hirving Lozano heeft met PSV de eerste seizoenshelft in stijl afgesloten. Met een assist en een treffer leidde hij PSV naar de 2-1 zege thuis op Vitesse. De eerste treffer kwam op naam van Daniel Schwaab vlak voor rust waarmee de 0-1 achterstand werd gerepareerd.

In de beginfase kreeg PSV via De Jong en Lozano kansen op de openingstreffer. In het vervolg van de eerste helft kwam Vitesse beter in de wedstrijd. De club leek plotseling te profiteren van onachtzaamheid bij PSV achterin maar Zoet kon een inzet van Rashica na een fout van Schwaab nog pareren. Een minuut later was het alsnog 0-1 toen Matavz een bal van Linssen kon binnenwerken. PSV moest daarna aanzetten om nog in de eerste helft langzij te komen. Dat lukte twee minuten voor rust. Daniel Schwaab kon vanuit een vrije trap van Hirving Lozano binnenkoppen.

Lozano liet zien weer scherp te zijn. Acht minuten was het de Mexicaan die met een vlammend afstandsschot voor de 2-1 zorgde. Ondanks de voorsprong bleef het vrij onrustig. PSV kreeg de mogelijkheden wel om het uit te spelen, maar liet dat na. Daardoor bleef het tot het einde toe spannend. De ploeg van Cocu wist het nu echter wel uit te spelen en gaat daardoor met de drie punten en een goed gevoel de Kerst in.

'78 Castaignos voor Kashia

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.