PSV verslaat ook Willem II: 1-0

13 november 2004
-
-

PSV heeft ook het duel tegen Willem II zonder tegendoelpunt weten af te sluiten. In het Philips Stadion won PSV uiteindelijk met 1-0, een doelpunt die al na 16 minuten op het scorebord kwam te staan. Jan Vennegoor of Hesselink was de matchwinnaar.

PSV begon goed aan het duel. Het speelde ver naar voren, voornamelijk op de helft van Willem II. Met regelmaat kon PSV zich mogelijkheden creeren. Echte uitgespeelde kansen kwamen er heel weinig, mede door het erg verdedigende spel van PSV. In de zestiende minuut gebeurde dat wel en was het prompt raak. Vennegoor pakte de bal goed aan, speelde zich goed vrij in de ruimte en kon de 1-0 onder Moens doorschieten. Daarna ging PSV rustig door op zoek naar de tweede treffer.

Aan het einde van de eerste helft zakte PSV terug qua niveau. Willem II had zich in de eerste helft geen kans gecreerd en weinig laten zien voor het doel van Gomes. In de tweede helft kropen ze iets meer uit hun schulp. PSV zakte verder weg en gaf daarmee Willem II het gevoel dat er nog iets mogelijk was. Dat was totaal onnodig en had PSV duur kunnen komen te staan. De ploeg kreeg bij vlagen wel mogelijkheden, maar speelde over het algemeen een zeer matige tweede helft.

Die terugval koste PSV uiteindelijk niets, waardoor de ploeg ongeslagen en zonder tegendoelpunt blijft in de laatste negen duels. Een schitterende prestatie voor een team dat al voor de competitie door media en fans was afgeschreven.

Bekijk voor een uitstekend live wedstrijdverslag van Celinefan de link naar het scorebord hieronder.

Negende duel zonder tegendoelpunt; Derde plaats op alltime ranglijst

PSV heeft voor het negende competitiewedstrijd achtereen achterin de nul weet te houden. Daardoor klimt PSV op de historische ranglijst van aantal duels zonder tegentreffer op naar de de derde plaats. Ajax (seizoen 70/71) en (seizoen 95/96) bezet de eerste twee plaatsen. PSV heeft het in het volgende duel tegen Vitesse aan zeven minuten zonder tegendoelpunt genoeg om de tweede plaats over te nemen van Ajax.

Vennegoor of Hesselink scoort weer eens

Nadat Vennegoor of Hesselink in het begin van de competitie veel scoorde en in notime uitliep naar zes goals en de leiding van de topscorersranglijst in handen had, daar stond hij de laatste weken droog. Hij was gezakt naar een zesde plaats op de topscorersranglijst. Tegen Willem II was hij weer eens de matchwinnaar, waarmee hij zijn seizoenstotaal verhoogde naar zeven goals uit 12 wedstrijden.

PSV blijft koploper; kan onderuitgezakt naar Ajax - Feyenoord kijken

PSV blijft door de minieme 1-0 overwinning ruim koploper in de eredivisie. AZ is nu de nummer twee met vijf punten achterstand. Morgen dient echter nog Ajax - Feyenoord gespeeld te worden. De voorsprong van PSV op Feyenoord bedraagt vier verliespunten, op Ajax acht. PSV kan dus rustig afwachten wat er gebeurt en welke concurrent punten gaat verliezen.

Hiddink: 'We moeten scherp blijven'

Hiddink bespeelde na afloop niet de loftrompet. "Natuurlijk staan we er goed voor", aldus de coach van de lijstaanvoerder van de eredivisie en het groepshoofd in de Champions League. "Maar we moeten wel scherp blijven. Ik wil daarom niet te lang stilstaan bij ons sterke spel van de eerste 25 minuten. Ik wil benadrukken dat we na rust niet goed speelden. Dat moet de volgende keer beter."

'88 Van Mosselveld voor Kreek

Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-Willem llVak OO picture page: PSV - Willem IIPSV Zuipsite: Foto's PSV - Stillem
Acht on Tour: En alweer de 0 !De Mortel On Tour: PSV - STILLEM IIPSV on Tour: PSV - Willem II

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.