PSV wint moeizaam bij NAC: 0-2

29 september 2018
-
-

PSV heeft met veel moeite 3 punten uit Breda meegenomen. Een avondje NAC eindigde in 0-2, waar het lang 0-1 stond in de tweede helft.

Met bondscoach Ronald Koeman op de tribune maakte PSV in de eerste helft weinig indruk. De Eindhovenaren hadden ruim twee keer zo veel de bal als de thuisclub, maar deden er weinig mee in een te laag tempo. Hierdoor haalde de nummer 17 gemakkelijk de rust bij een 0-0 stand.

In de tweede helft kwam PSV snel op voorsprong. Luuk de Jong scoorde al na 2 minuten de 0-1 op aangeven van de van NAC overgekomen Angelino. Over en weer moest vervolgens de VAR eens in actie komen voor mogelijke strafschoppen, maar allebei werden deze niet gegeven. Beide clubs kregen nog kansen en NAC raakte zelfs nog een keer de lat. Uiteindelijk scoorde Malen in de extra tijd de beslissende 0-2, zodat PSV de 3 punten kon pakken. De Eindhovenaren staan nu op de perfecte 21 uit 7.

Van Bommel wint eerste 7 wedstrijden

PSV-trainer Mark van Bommel kent een fantastische start bij PSV. Hij won inmiddels zijn eerste zeven wedstrijden als trainer bij de Eindhovenaren. De enige andere trainer die dat ooit lukte was Erik Gerets. Die won ooit zijn eerste 8 wedstrijden.

Higler: "geen speler die de bal via zijn eigen lichaam expres met zijn eigen hand speelt"

Een controversieel moment tijdens de wedstrijd NAC-PSV (0-2) was een actie van Nick Viergever in het eigen strafschopgebied, waarbij hij de bal met de arm beroerde. Heel Breda claimde een penalty. Scheidsrechter Higler en ook de VAR zagen dat er echter niet in. Voor de camera's van Fox Sports licht Higler zijn beslissing toe: "er is geen speler die de bal via zijn eigen lichaam expres met zijn eigen hand speelt". Dat het een tijdje duurde voordat het spel na het incident werd hervat lag volgens Higler niet aan twijfel bij de VAR over het al dan niet geven van een strafschop, maar aan de tijd die nodig was om het ontstane opstootje op het veld terug te kijken.

NAC-supporters op Twitter zijn het uiteraard niet eens met de uitleg van de scheidsrechter en kozen deze camerahoek om het incident te laten zien:

Opstelling NAC Breda

Van Leer, Sporkslede, Koch, Mets ('88 El Allouchi), Carolina, Nijholt ('72 Korte), Mühren, Kali, Rosheuvel, Te Vrede, Kastaneer

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.