27 november 2004
-
-

(Gepost door Celinefan)

Met hetzelfde elftal dat woensdag Arsenal bedwong, kreeg PSV vandaag zonder al teveel moeite FC Twente op de knie?n. De Eindhovenaren waren oppermachtig en wonnen met 2-0.

Het eerste doelpunt kwam van Gerald Sibon, met wat hulp van de stand-in goalie Paauwe van FC Twente (Boschker raakte vorige week geblesseerd). Sibon schoot de bal van ruim twintig meter hard op goal; de keeper liet hem tussen de benen doorglippen. In de tweede helft verdubbelde de uitstekend spelende Phillip Cocu de score. Een vrije trap van Beasley vanaf de rechterkant kopte hij feilloos binnen.

Vooral de uitstekende organisatie bij PSV viel deze wedstrijd wederom op. De Twentenaren begonnen met grootse plannen aan de match, maar de hoop zakte snel weg toen men merkte dat PSV er zo fel op zat dat men nauwelijks een bal fatsoenlijk aan kon nemen. Balbezit duurde nooit langer dan een paar seconden, bij de bezoekers. Bij de Eindhovenaren was aan niets te merken dat men een zware Europese wedstrijd in de benen had. Evenmin het enorme feest wat men daarna gevierd heeft.

Meer dan duizend minuten geen tegengoal

Het lukte PSV ook tegen FC Twente: de nul houden. Voor de elfde keer op rij, dit seizoen, in de competitie. In de zeventigste minuut passeerde PSV hiermee de magische grens van duizend minuten. Kort na dit moment, bij een dood spelmoment, kreeg Gomes even de gelegenheid een handje te geven aan Zoetebier, waarmee hij samen de huidige reeks heeft neergezet.

Om het onaantastbaar geachte record van Ajax uit de jaren 70 voorbij te gaan, hebben de Eindhovenaren volgende week tegen De Graafschap nog 63 minuten een lege goal nodig.

150e duel Bouma

Wilfred Bouma speelde vanavond zijn honderdvijftigste wedstrijd in PSV-shirt. De Helmonder gaf dit kleine jubileum extra glans door een prima wedstrijd te spelen en samen met de rest van de defensie de nul wederom te houden. Bouma revancheerde zich op deze manier prima op zijn wat zwakkere optreden van afgelopen woensdag, tegen Arsenal.

Vak OO picture page: PSV - FC TwentePSV Zuipsite: Foto's PSV - FC Twente
Acht on Tour: PSV - FC Twente 2 - 0 Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-FC TwentePSV on Tour: PSV - FC Twente
De Mortel On Tour: Geen tegengoals, geen voorwielen !!!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 110 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.