PSV gaat onverstoorbaar door

4 december 2004
-
-

PSV gaat onverstoorbaar door met de ongeslagen reeks zonder een enkel doelpunt tegen te krijgen. Dit keer was het de beurt aan De Graafschap dat met 0-4 klop kreeg. Alex, Van Bommel en tweemaal Farfan waren de doelpuntenmakers.

PSV begon goed aan het duel. het zette De Graafschp vast en trachtte de tegenstander moe te spelen op zoek naar een opening in de defensie. Voor de 0-1 krege het na 20 minuten hulp van voormalig PSV keeper Van Dijk. Nadat hij na een scrimmage de bal liggend vast had. Liet hij de bal plotseling los. Aan PSV kant was men oplettend en werd Alex de kans gegeven om bij de tweede paal de 0-1 binnen te tikken. Daar zat overigens een luchtje van buitenspel aan.

Na de 0-1 zakte het tempo van PSV terug waardoor het veel minder aantrekkelijk werd om naar te kijken. Dat was ook de reden dat het tot halverwege de tweede helft en na het binnenhalen van het record duurde, totdat PSV de overwinning veilig stelde.

Aanvoerder Mark van Bommel mocht aanleggen voor een penalty en benutte die feilloos. Toen was De Graafschap leeggespeeld en kon PSV freeweehlend naar het einde. De ploeg probeerde het publiek door gebruik te maken van de ruimte nog wat te boeien en slaagde daar met nog twee goals van Jefferson Farfan aardig in.

Bekijk ook het uitstekende live wedstrijdverslag van minuut tot minuut via de linker hieronder naar het scorebord.

Record leuk tijdverdrijf voor de fans

Guus Hiddink vond het slechts folklore en wilde er eigenlijk geen aandacht aan besteden. Winst was voor hem veel belangrijker. Voor de fans was het leuk tijdverdrijf. In de 63ste minuut in het duel tegen De Graafschap was het eredivisie record zonder tegentreffers zover. In het uitvak werd er afgeteld waarna Gomes beide vuisten naar de meegereisde aanhang balde. Tot zichtbare vreugde van doelman Gomes vierden de aanwezige supporters van PSV het record met vuurwerk en luid gezang. Na de muzikale ode voor Gomes en de rest van de ploeg scandeerden de fans eveneens de naam van Zoetebier. Omdat het record van Ajax afgepakt werd, was er ook nog 'Are you watching Amsterdam' te horen.

PSV behoudt ruime voorsprong op AZ

PSV behoudt door de zege tegen De Graafschap de ruime voorsprong van vijf verliepsunten tegen AZ. De voorlopig nog enige concurrent speelt zondagmiddag thuis tegen ADO Den Haag.

PSV opnieuw op koers gezet door bizarre fout van keeper

Net als tegen FC Twente kwam PSV ook tegen De Graafschap wel heel makkelijk op voorsprong. Liet tegen FC Twente keeper Paauwe de bal bij een afstandschot door zijn benen glippen, nu was het de beurt aan voormalig PSV keeper Van Dijk. Hij had na een scrimmage de bal vast, maar liet hem plotseling achterlangs nog weer los. Door oplettendheid kon PSV ervan profiteren en werd Alex de mogelijkheid gegeven de 0-1 binnen te schieten.

Duel tegen De Graafschap levert veel pijntjes op

Later zal moeten blijken in hoeverre de spelers nog naweeen ondervinden van het duel tegen De Graafschap. Diverse spelers liepen in het duel blessures en pijntjes op en moesten uitgebreid behandeld worden. Ooijer raakte al in de eerste helft geblesseerd, maar werd uiteindelijk pas twaalf minuten voor tijd gewisseld. Onder andere ook Sibon, Beasley en Farfan moesten behandeld worden.

Gomes: 'Dit record is van het team'; Stuy slechte verliezer

PSV doelman Gomes toonde zich na afloop van de wedstrijd een gelukkig mens. "Dit record is van het team. Het geeft maar weer eens aan dat PSV een geweldige club is", sprak de Braziliaan. Dat het houden van de nul een teamprestatie is, schijnt Heinz Stuy niet te beseffen. "Het clubrecord van Ajax is weliswaar gebroken, maar mijn persoonlijk record staat nog altijd", aldus ??n van de elf van de oud-record-houders. De oud-Ajax doelman is dan ook geenszins van plan bloemen te sturen naar de nieuwe recordhouder(s). De Supportersvereniging PSV noemt Stuy een slechte verliezer.

'67 Loval voor Magno

PSV on Tour: DE Graafschap - PSVVroomshoop on Tour: Foto`s De Graafschap-PSVDe Mortel On Tour: GOMES IS DE MAN !
PSV Zuipsite: Foto's Strontboeren - Superboeren

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 43 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.