PSV slaat in tweede helft opnieuw toe en wint in Waalwijk

1 september 2019
Mandemakers Stadion
Fox Sports 1

PSV slaat in tweede helft opnieuw toe en wint in Waalwijk; image source: Pro Shots

PSV heeft zondagavond de negatieve reeks tegen RKC weten af te sluiten. Na drie competitienederlagen op rij in Waalwijk werd nu met 1-3 gewonnen. PSV kwam nog wel op achterstand, maar via een eigen doelpunt en treffers van Timo Baumgartl en Konstantinos Mitroglou ging de winst naar Eindhoven.

PSV maakte direct vanaf het begin een uitermate zwakke indruk. Passes kwamen niet aan en aanvallend werd keer op keer de verkeerde keuze gemaakt. Op een paar zachte schotjes van afstand na wist PSV dan ook geen enkel gevaar op doel te stichten.

Het meest exemplarische moment gebeurde tien minuten voor rust toen PSV met twee aanvallers richting doel kon, terwijl RKC nog maar één verdediger achterin had staan. Omdat de pass van Donyell Malen richting Steven Bergwijn opnieuw veel te slap was, kon Drost er nog tussenkomen. Hij deed het weliswaar door de bal met zijn hand te spelen, waardoor PSV een vrije trap kreeg. Er lag voor de ploeg van Mark van Bommel echter veel meer ruimte om tenminste tot een schot op doel te komen.

RKC kon mede door het slappe spel van PSV met regelmaat gevaarlijk naar voren komen. De thuisploeg kreeg ook een paar goede kansen, maar PSV leek toch ongeschonden de rust te halen. Twee minuten voor rust kreeg het echter alsnog de deksel op de neus vanwege het slappe spel. RKC kon aan de rechterkant opkomen en voorzetten. Olivier Boscagli liet zich verrassen en de mee opgekomen verdediger Meulensteen kon de 1-0 binnen tikken.

Na rust kreeg RKC direct weer een enorme kans, maar ging de bal net naast het doel van Jeroen Zoet. Vervolgens werd PSV voor het eerst in het duel echt gevaarlijk. Bergwijn kwam aan de rechterkant op, maar Mohamed Ihattaren schoot de bal net naast. Een paar minuten later kreeg ook Cody Gakpo een goede kans, maar zijn schot kon door doelman Vaessen gestopt worden. PSV probeerde steeds aan te zetten, maar zag constant dat de passes niet aan kwamen.

Na ruim een uur leek Van Bommel het zat te zijn en bracht hij met Konstantinos Mitroglou voor Pablo Rosario een extra aanvaller. Ruim een minuut later was het ook direct raak. Na een uitstekende actie van Ihattaren passte hij vlak voor het doel opzij en die bal werd door verdediger Quasten in het eigen doel gegleden.

Ondanks dat PSV de 1-1 maakte was het RKC dat in de minuten daarna vooral tot aanvallen kwam. Het was echter toch PSV dat een kwartier op tijd de voorsprong pakte. Een hoekschop van Ihattaren werd door Denzel Dumfries naar het midden gekopt. Timo Baumgartl haalde direct uit en zorgde daarmee voor de 1-2.

Van Bommel bracht direct Bruma in het veld. De Portugees werd met een uitstekende pass na een minuut al diep gestuurd. Oog in oog met de doelman was hij niet zelfzuchtig, maar gaf de bal opzij naar Mitroglou. De Griek zorgde daarmee voor zijn eerste treffer in de Eredivisie en de 1-3 voor PSV.

In de resterende minuten kon PSV het duel eenvoudig uitspelen. Het eindigde echter wel met tien man, omdat vlak voor tijd Bergwijn met een spierblessure niet verder kon. Omdat er al drie keer gewisseld was, mocht hij niet meer vervangen worden. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar.

[video] Highlights | RKC Waalwijk - PSV

Timo Baumgartl: 'Ik ben blij dat hij er in ging'

In gesprek met Fox Sports gaf Timo Baumgartl aan dat zijn treffer erg belangrijk was. "We speelden een erg slechte eerste helft, maar in de tweede helft ging het beter en kwamen we verdiend op gelijke hoogte", aldus Baumgartl. "Soms raak je de bal goed, soms heb je geluk, maar ik stond op de juiste plek. Daar ben ik blij mee."

De Duitser kreeg de vraag wat hij dacht toen hij de bal voor zijn voeten kreeg. "Ik dacht dat de hoek vrij moet zijn, dus ik schoot", zo gaf hij aan. "In de Bundesliga heb ik zo ook een keer gescoord met mijn andere voet. Ik ben blij dat hij er in ging."

Baumgartl kreeg de opmerking dat de supporters van PSV niet hoeven te rekenen op veel doelpunten van hem, omdat hij in meer dan 100 wedstrijden in de Bundesliga maar 2 doelpunten wist te maken. "Ik sta nu hier op één doelpunt in drie wedstrijden. Dat gemiddelde vind ik een stuk beter", zei hij daar lachend over.

Steven Bergwijn: ' Ik kon het wel uitspelen, maar op het laatst had ik teveel last'

Steven Bergwijn werd in gesprek met Fox Sports gevraagd naar zijn blessure, omdat hij tegen Apollon Limasol ook al ontbrak vanwege een verrekking "Ik voelde vandaag ongeveer hetzelfde", aldus Bergwijn. "Het komt er langzaam in. Ik kon het wel uitspelen, maar op het laatst had ik teveel last. Dan moet je er gewoon uit gaan."

Of hij komende week met het Nederlands elftal op pad kan, durfde hij nog niet te zeggen. "Ik ga zo met de medische staf spreken en dan gaan we kijken hoe en wat", zo gaf hij aan. "Ik wil iedere wedstrijd spelen. Vooral met het Nederlands elftal, maar ik moet honderd procent fit zijn om te kunnen spelen."

[video] Dumfries: 'We tonen karakter'

Mark van Bommel: 'Het was gewoon een slechte eerste helft van ons'

Mark van Bommel was niet te spreken over het spel van zijn ploeg in de eerste helft. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Het was heel erg matig. Er lag ontzettend veel ruimte in de omschakeling waar wij geen gebruik van maakten. Het was slap", aldus Van Bommel. "Ook het druk zetten naar voren toe was half-half. Daardoor stond de laatste lijn op de eigen helft en zetten we druk op de zestien van de tegenstander, waardoor RKC er onderuit kon voetballen. Je maakt dan het veld zo groot voor jezelf en dan wordt het lastig. We waren ook niet op tijd terug om het compact te houden. Het was gewoon een slechte eerste helft van ons."

De trainer van PSV had het meerdere keren aan de stok met Fred Grim, trainer van RKC. "Op het laatst lag Steven op de grond, de tweede keer dat hij kramp kreeg. Als je met tien man verder gaat, is het een serieuze blessure en dan ga je dat niet faken. Ook als je met 1-3 achter staat, gooi je normaal gesproken die bal terug", zei hij daarover.

In de tweede helft speelde PSV vol op de aanval en kantelde de wedstrijd. "Het maakt in principe niet uit hoe je dan speelt, als je maar dicht bij elkaar speelt", zo gaf hij aan. "Dat is ook de kracht van deze selectie. Wij kunnen zoveel variëren. De jongens die er in komen zijn normaal gesproken basisspeler bij andere clubs. Dat is de kracht van deze selectie dit jaar. Wij hebben jongens die weten wat er gevraagd wordt, die er in komen en beter zijn, omdat de andere jongens minder kracht hebben."

Van Bommel erkende wel dat hij met Bergwijn te veel risico nam. "Op het moment dat de wedstrijd daarom vroeg, moesten we wisselen. We hadden al een klein risicootje genomen", aldus Van Bommel. "We namen hem niet mee naar Cyprus, waarbij ik al zei dat ik hoopte dat hij zondag zou halen. Dat heeft hij gehaald, maar op het laatst kon ik hem er beter vanaf halen. Als ik hem door had laten gaan, had je echt kans gehad op een zware blessure."

Fred Grim: 'Ik vond dat Mark van Bommel veel te ver ging'

In gesprek met Fox Sports had Fred Grim geen goed woord over voor het gedrag van Mark van Bommel. Beide trainers hadden meerdere keren woordenwisselingen met elkaar. "Er gebeuren dingen langs de zijlijn die je niet hoeft te doen als je bij een topclub zit", aldus de trainer van RKC. "Ik vond dat hij veel te ver ging. Als ik naar mezelf kijk zou ik dat nooit doen als ik bij een topclub zou zitten. Dat doe ik niet eens bij deze club."

'88 Daneels voor Rienstra

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-3 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.76. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

4 jaar geleden
ik vind het raar dat we alweer een 020 scheids krijgen!! hebben ze verdomme geen andere scheidsrechters??
+2/-6

4 jaar geleden (gewijzigd)
Blom is geboren in Gouda en woont in Alphen aan den Rijn. Ook al 020?
+6/-0

Nooit zien fluiten zeker?
Je hebt slechte scheidsrechters en je hebt partijdige scheidsrechters, Blom is beide.
Als PSV zijnde heb je liever geen Blom of Makkelie die zijn gewoon 100% liefhebber van 020.
+1/-2

Afkomst maakt niet uit, voorkeur wel! Higler komt uit Utrecht, Makkelie komt uit Willemstad (Curaçao), en zijn toch pure ajax fluiters!
+1/-3

Laatste 3 uitwedstrijden verloren in Waalwijk...toch wel een vreemde statistiek. Dit moet ONS niet meer gebeuren en vol erop klappen! Hopelijk is Bergwijn er weer bij.
+4/-0

Ze hebben inderdaad de laatste 3 uitwedstrijden tegen RKC verloren. Eigenlijk niet te geloven.
Als PSV ruimte krijgt dan zijn ze heel gevaarlijk in de aanval. Ben benieuwd of RKC de bus gaat parkeren, of toch gedruft gaat voetballen.
+3/-0

Word onderhand eens tijd daar eens flink huis te houden dan..vol erop klappen en die bekerblamage wegspoelen
+3/-0

El Frikandel (geschorst)
Doan voor Rosario, meteen doen !
+3/-5

BakelPSV (geschorst)
Kap eens met die anti-Rosario propaganda.
+7/-2

Kap eens met die anti-Frikandel prpaganda.
+2/-7

Gè bent unne speciale frikandel
+2/-4

Anti-Rosario propaganda? Dit is de meest idiote term die ik in tijden gehoord heb. Mensen benoemen gewoon wat ze zien. Rosario komt in alles te kort voor PSV.
+6/-5

Riverside (geschorst)
Daar sluit ik me volledig bij aan, dan nog liever Hendrix, die bikkelt meer!
+3/-6

Jorrit viel goed in vandaag. Assertief en agressief. Mooi dat Rosario moest banken. Niet voor de persoon Pablo, maar wel voor de voetballer.
+6/-1

Nog steeds niet bijgedraaid ? Van Bommel herstelt de succesvolle tandem van de 2e seizoenshelft van afgelopen jaar Hendrix-Rosario... heeff de titel gekost.
+1/-6

Een aspect van kampioen worden is dat je zo min mogelijk tegen-doelpunten krijgt.
Het is, volgens mij, dus echt een must dat je minstens één controleur voor de CV's hebt staan. Doan + Guti voor de CV's zetten gaat teveel tegen-doelpunten opleveren.

Ik krijg de indruk dat Rosario door de aanvoerdersband minder is gaan voetballen. Rosario is in zijn teksten na de wedstrijd ook helemaal geen aanvoerder. En in het veld is hij ook geen speler die het spel stuurt. Zolang Afellay niet opgesteld kan worden zou ik Zoet aanvoerder maken.
+2/-3

Die moet je gewoon aan Baum geven , van Bommel ziet dit helemaal verkeerd
+1/-5

Is die Rosario kleurenblind? Hij speelt tot twee keer toe zo een RKC'er in zijn voeten. Geel blauw wijkt in mijn ogen echt heel veel af van oranje zwart.....
+3/-6

Ook nu brengt Rosario niets..
Ik hoop op onze Griekse spits ipv Gakpo na rust
+2/-5

Zet die Griek in de spits!! Malen heeft altijd 10 kansen nodig voor een goal.
+2/-2

Melle Meulensteen is toch wel een wereldspits want anders scoor je niet tegen die top verdediging van PSV. Je kunt wel klagen over Rosario maar wat die klungels achterin klaar maken. Zo verschrikkelijke slecht verdedigd weer. Zal nog heel wat moeten veranderen wil je tegen RKC die 0 punten hebben nog winnen.
+1/-4

Van Bommel geeft Rosario veel krediet maar dit is nu even niet goed genoeg. PSV moet en kan veel beter. Mitroglou moet er snel in. Die kan de bal vasthouden. Met hem erbij loopt het wel beter. Herstellen in de 2e helft jongens.
+4/-2

We hebben nu een goede lange spits... wat doet Van Bommel - Bergwijn moet er weer in.
Hij speelt in de eerste helft met 4 kleine snelle aanvallers die elkaar niet weten te vinden... met die lange spits was het 2 nul voor PSV.
Nu staan we met 1 nul achter - Van Bommel mist tactisch inzicht en wacht veel te lang met wissels.
+2/-3

De dag dat van Bommel er uit vliegt trek ik een hele goeie fles open.
+2/-8

Spring er dan maar gelijk in doe ik de dop er op . Hebben we de geest in de fles. Sticker erop, NOOIT OPENEN svp ;-)
+3/-0

Weet iemand waarom Mitroglu niet speelt? Hebben we eindelijk weer een goede spits staat er een buitenspeler. Net als op de nummer 10 positie. Wie speelt er nou met 4 buitenspelers? Ik werd van de week nog afgemaakt toen ik zei dat de El poule loodzwaar zou zijn. Iemand nu nog enige twijfel?
+4/-1

Beetje voorbarig niet ? Volgens mij heeft hij gescoord.
+2/-0

Ik krijg het idee dat Mitroglu nog niet fit genoeg is voor 90 minuten.
Hij is wel de enige echte spits die PSV heeft (nu Lammers geblesseerd is)
Volgens mij beginnen de plaatsen gedurende de wedstrijden wel duidelijk te worden.
Mitroglu wordt binnen een aantal weken de vaste spits, en Ihattaren komt op 10.
Malen en Bergwijn aan de zijkanten, met Bruma, Gakpo en Doan als invallers.
+3/-0

Hendriks erin,nu gaan we het omdraaien....pff
+2/-4

Zou van Bommel na deze wedstrijd eindelijk het licht zien of toch de voorkeur blijven geven aan de meest verdedigende opstelling waarbij je wacht tot je een tegentreffer krijgt en dan in de tweede helft alsnog wisselen zoals je had moeten beginnen. Jongens als Rosario en Bergwijn mogen best ff banken als ze wat minder in vorm zijn
+1/-3

Nou, 3 punten, jippie. Dit is toch niet waar ik psv supporter voor ben. Qua budget heeft alleen Ajax (veel) meer, maar de rest heeft toch echt heel veel minder. Wat we er tot nog toe van terug zien zijn tenenkrommende wanprestaties. De selectie is onevenwichtig, de opstelling de VB er van maakt is bijna zielig. Hoe lang staat Toonje Tobsport dit nog toe. Er is ook nog één lichtpuntje; Dumfries. Die lijkt zijn vormcrisis eindelijk te boven.
+2/-3

Rosario tijdje banken aub, vertraagt het spel en voegt totaal niets toe aan dit PSV
+5/-4

goh.....eindelijk Rosario eens gewisseld. Ik weet niet wat ik meemaak :-)
+4/-5

Koesteren. Leed trouwens gevaarlijk balverlies op midmid waaruit RKC bijna de 2-0 maakte. Dan was het afgelopen denk ik.
+4/-3

Je wint alleen maar omdat je meer kwaliteit hebt. Niet omdat je een goed plan hebt. Trek iemand van de straat en die bereikt dezelfde resultaten als van Bommel...
+4/-7

Voila! Hopelijk leest Toon Gerbrands mee.
+1/-7

Tjonge jonge, iedere week hetzelfde liedje... dramatische eerste helft met Bergwijn op 10, Malen op 9 en Mo op rechts. Iedere wedstrijd een slechte eerste helft, waardoor Van Bommel moet wisselen. Mo gaat meer centraal spelen. Malen op de buitenkant. En het gaat langzaam draaien.

Met Mitroglou in de spits is ineens de bezetting voor de goal een stuk beter. Hij staat waar hij moet staan en scoort.

Hoe kan het dat Van Bommel dit blijft doen? Wanneer gaat dit veranderen?

Bergwijn is geen 10. Malen is veel beter op links of desnoods op rechts. Mo is in supervorm en hoort op 10. Hij ziet het spel zo veel beter dan anderen.
+5/-3

Prima overwinning, eigenlijk had RKC niets te vertellen. Na een zeer matige 1e helft, zie je gewoon dat het goed komt. Ihattaren laat weer zien wat voor súpertalent hij is, wordt over 5 maanden pas 18. Guti begint overigens elke week meer bij te dragen, prima!!
+4/-1

Wederom erg pover. Opgelucht met de overwinning. Déjà vu met de afgelopen Europese potjes: weerzinwekkende 1e helft en in 2e helft binnen een, Eindhovens, kwartier orde op zaken stellen. Verschil is dat je vandaag nog eerst op achterstand komt. Mogen blij zijn dat er in die potjes geen tegenstand van enige betekenis was. Gelukkig nu "interlandum", even kleine 2 weken geen PSV! En dan komt de koploper naar Eindhoven.
+2/-2

Bij goede ervaren ploegen zie je dat elke mogelijkheid ook een echte kans wordt.
Bij PSV zag ik de 1e helft juist het tegenovergestelde. Ik heb heel wat keren gezien dat er een leuke aanval werd gestart, maar elke keer werden er rare fouten gemaakt, waardoor er niet eens in een serieuze kans ontstond. De 4 voetballers voorin waren bezig met leuk voetballen, ipv het echt uitspelen van kansen.
In de tweede helft met druk erop werd dat bijgesteld. Met zo'n speler als Mitroglu worden er een stuk betere beslissingen genomen, en komt er ook echt gevaar. Ik verwachtdat hij binnen een paar weken basis-speler van PSV gaat worden om PSV voorin aan te sturen.
+5/-0

Idd WouterErik wat Mitroglu brengt heet ervaring in deze jonge ploeg , broodnodig.
+2/-0

wat was die Rosario weer eens ouderwets goed zeg!!! heb een paar maanden geleden al gezegd dat hij hopeloos faalt en toch blijft die eigenwijze van bommel hem opstellen!! dat gaat psv punten kosten als die er in blijft staan!! en je zag het nadat hij er uit ging liepen ze ineens snel uit naar 1-3!! maar ja ik ben een zeikerd zoals ik wel eens lees hier!!
+4/-6

Zodra Rosario eruit is wordt er naar voren gevoetbald. Zelfs als hij bij de zestien van de tegenstander staat, kijkt hij eerst of hij Zoet kan aanspelen. Hij had een leuk eerste half jaar, maar op dit moment heeft hij die vorm niet. Komt echt wel terug, maar het begint op te vallen hoeveel krediet sommige spelers bij v. Bommel hebben en hoeveel spelers hij bij voorbaat afserveert... Want over 2 weken begint hij weer met dezelfde elf...
+2/-3

Nee, je hebt gewoon gelijk!
+2/-1

Deze keer ben ik het gedeeltelijk met u eens U67 . Pablo hoort er niet meer in . Zijn kwaliteiten heeft hij maar gebruikt ze verkeerd. hij vertraagt het spel enorm ongelooflijke traagheid daarin betrekt hij ook nog spelers dat is het ergste.Tegen RKC heeft hij meer dan 25 keer de bal teruggespeeld zonder een keer te kijken wie er voor vrijstond. na 25 keer ben ik gestopt met tellen. Op een gegeven moment speelde hij de bal 4 x terug binnen een minuut tot ergernis van Denzel die stond vrij maar dat zag hij weer niet. Ik denk dat hij het vertrouwen heeft van Mark en dat die zijn kwaliteiten ziet maar dat duurt niet lang meer. We hebben nu voorin veel meer kwaliteiten en snelheid maar die moeten wel de bal krijgen.
+3/-0

Santa Cruz PSV (geschorst)
Er zat wederom weinig lijn in het voetbal en PSV is nog steeds zoekende. Het middenveld ontbeert een speler die de aanvallers in stelling kan brengen.

Het moge duidelijk zijn dat Malen geen centrumspits is, terwijl Bergwijn totaal ongeschikt is voor de positie van aanvallende middenvelder.
+4/-3

Vertel jij het Van Bommel? Zo staat het al vanaf wedstrijd 1 en het heeft nog niet 1 keer gewerkt. Stug volhouden...
+3/-4

Van Bommel wil perse beginnen met Bergwijn, Malen en Gakpo.
We zien dat ze elkaar niet nauwkeurig genoeg de bal toespelen en dat PSV in lucht zwak is.
Zodra Mitrologue erin komt dan zien we een veel beter PSV... meer gevaar in de lucht, meer variatie in het spel - de tegenstander weet er geen raad mee en in 5 of 10 minuten vallen er 3 goals.
+3/-0

Steven ( Sam) , Bruma , Donyell en Cody gaan onze vaste voorhoede vormen in de toekomst. Daarom blijft Mark zo spelen en er is niets mis mee ze zijn alleen nog niet productief genoeg. We hebben een hele goede leermeester binnengehaald die rust , uitstraalt en een goed voetbal inzicht heeft . Bovendien een teamspeler dat hebben we gisteren wel gezien In plaats van de zelf schieten toch afleggen naar zijn medespeler en niet gaan voor eigen succes en dat was vorige wek ook al zo. Topper.
+2/-2

Wat opvalt dat PSV met Mitroglou beter en verrassender speelt.
Zonder die ''lange'' is het spel van PSV eenzijdig en voorspelbaar --> 4 snelle jongens voorin die elkaar te slordig de bal toespelen waardoor het niet wil lukken en de tegenstander de nul weet te houden of met 1-0 voorkomt.
Zodra Mitroglou erin komt krijgen we een heel ander PSV te zien... gevarieerd spel waarbij we ook in de lucht een stuk sterker worden. De tegenstander wordt dol gespeeld en gaat fouten maken.... en in 5/10 minuten vallen er 3 goals.
+5/-0

100 # mee eens Jan goede analyse .Konstantinos is een genot om naar te kijken.
+2/-0

Scherp gezien! Mijn complimenten. Ik zou nog graag 1 kleine aanvulling willen maken. Zodra Mo Ihattaren meer centraal gaat spelen, wordt ons spel ook beter. Thuis tegen de Cyprioten (vanaf begin tweede helft) en uit RKC (vanaf begin tweede helft) waren hierin duidelijke signalen.
+1/-0

Eens, en dat is omdat de jongens dan de bal fatsoenlijk kwijt kunnen waar het behouden blijft en niet al onderweg onderschept wordt, ik merk te weinig beweging naar de bal toe, mss denken onze spelers dat de tegenstander er niet tussen mag komen?
+1/-1

Het wordt tijd dat er eens 90m gas gegeven wordt. Is dat teveel gevraagd? Veel spelers kunnen een goal maken maar wie van deze selectie gaat er meer dan 15 maken? En wie wordt de leider die ze af en toe een schop onder de kont geeft? Dat mis ik
+3/-5

Normaal gesproken zou de aanvoerder van een elftal de leider(of althans een van de leiders) moeten zijn.
Ik vind onze aanvoerder het tegenovergestelde, kan me niet heugen dat we ooit zo een uitstralingsloze captain hebben gehad.
Voegt zowel voetballend maar helaas ook als leider totaal niets toe.
+4/-2

Tsja, een aanvoerder op de bank zetten is altijd lastiger. Maar dat moment nadert wel als hij zo ver onder zijn niveau blijft. Hendrix wordt al steeds meer gebracht. Rosario heeft echt wel talent, tikte een heel aardig niveau aan vorig jaar voor de winterstop, is niet voor niks international geworden toen. Zodra ie dat niveau weer haalt is ie onomstreden. Maar hij heeft de bekende dip na de hype. En die captainsband lijkt te zwaar voor hem.

Verder is het ook allang helder dat Mitroglu erin moet vanaf minuut 1. Maar Bommel wil Malen gewoon niet meteen zijn kans in de spits ontnemen zodra er een concurrent is. Maar ook dat gaat echt wel gebeuren. Dan gaat Malen weer naar rechts. En dan is het echt dringen voorin. Want Bergwijn hoort eigenlijk ook op de flank. En dan is er nog Bruma, Gakpo en Mo. Verder is het ook wachten op Doan en Thomas, de eerste is echt niet gehaald voor 8 miljoen om op de bank te zitten.
+2/-1

Donyell is 1e spits in de toekomst en dat zal zo blijven.
+2/-1

In de toekomst misschien ja. Nu nog niet. Er is geen trainer die Mitro een basisplaats zal onthouden als ie zo doorgaat. Het spel loopt veel beter met hem, er is rust aan de bal, er is weer een aanspeelpunt en scoren doet ie ook makkelijker.
+2/-0

Hij kan nog geen hele wedstrijd spelen volgens deskundigen.
+2/-0

De TS is nog een beetje aan het puzzelen. Er zijn best veel nieuwe spelers bijgekomen en ook vooral vertrokken. De TS lijkt toch steeds meer te kiezen voor één echte controleur, aangezien Bergwijn, Guti en ook Mitroglou dat zeker niet zijn. Hoewel Dumfries wel een opkomende back is denk ik niet dat het spel daar net als vorig jaar op gebaseerd wordt, er is geeneen linksback met de eigenschappen van Angeliño(misschien Sadilek). Ook een kopsterke spits is er niet meer. Het lijkt erop dat het van korte combinatievoetbal voorin zal moeten komen en daar hebben we de spelers momenteel ook voor, zie ook de gerichte aankopen Mitroglou en Doan. Rosario levert momenteel niet wat er van hem verwacht wordt. Wordt Hendrix dadelijk gewoon weer basisspeler die de controleursrol gaat vervullen?
+2/-0

Vind je Malen een centrumspits?
+3/-0

Niet specifiek maar Mark had aangegeven met de komst van Kostas dat Donyell zijn eerste spits is .
+2/-0

Iedereen en ook de verslaggever op TV vindt Steven Bergwijn een uitstekende speler.
Zie heel iets anders, het is waar hij is snel... maar zijn rendement is laag - scoort weinig en zijn passes naar medespelers zijn beneden de maat. Hoe vaak scoort iemand uit een voorzet of pass van Bergwijn, helaas niet vaak.
+1/-0

Iedere wedstrijd hetzelfde. Slechte 1e helft met 3 dezelfde aanvallende spelers (Malen, Gakpo en Bergwijn) en 1 rasvoetballer. Probleem is dat Malen, Bergwijn en Mo op verkeerde posities staan. Mo op 10, Bergwijn links- rechtsbuiten. Hetzelfde geld voor Malen en Gakpo. Er is maar 1 fitte spits onze cultheld Mitroglu. Backup Sam Lammers. Mark wanneer zet je Rosario ernaast. Lijkt wel of aanvoerdersba band als een strop om zijn nek hangt. Viergever of Zoet aanvoerder maken. Jorrit en/of Sadilek als controleur.