Topper tegen AZ blijft 0-0

12 februari 2005
-
-

D? competitiekraker tussen AZ en PSV kent geen winnaar. Het werd 0-0 tegen AZ in de Alkmaarder Hout. Het was zeker geen saaie, bloedeloze 0-0, maar een duel vol strijd, passie en spanning.

Het spel verplaatste zich van het doel van Timmer naar het doel van Gomes maar PSV kwam bij AZ nauwelijks in de problemen. PSV mocht zichzelf verwijten dat ze het betere spel van voor rust niet met een treffer wisten te belonen. Denny Landzaat moest een keer op de lijn ingrijpen na een kopbal van Wilfred Bouma. Ook Park en Cocu konden Timmer niet passeren. Een kopbal van Andr? Ooijer was wel raak, maar hij scoorde vanuit buitenspelpositie.

Doelman Gomes had voor rust geluk dat De Cler met een afstandschot de buitenkant paal raakte. De Braziliaanse doelverdediger hoefde maar ??n keer echt in actie te komen. Halverwege de tweede helft voorkwam hij dat Sektioui een goede invalbeurt met de openingstreffer bekroonde. Na rust was het duel meer in evenwicht.

Op jacht naar de felbegeerde koppositie van de eredivisie kon AZ niet voorkomen dat het bezoekende PSV het duel voor rust domineerde. Met opkomende centrale verdedigers ?n opkomende backs hielden de Eindhovenaren, net als in de meeste voorgaande wedstrijden dit seizoen, de tegenstanders ver van het doel van Gomes. PSV was ondanks dat ze een uitwedstrijd tegen de nummer twee speelde het meest in balbezit. In de score kwam dat niet tot uiting.

Bekijk ook het wedstrijdverslag van Celinefan van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

PSV behoudt voorsprong van twee punten op AZ

Door het gelijkspel van PSV tegen AZ blijft de voorsprong van twee punten op de Alkmaarders in tact. De Eindhovenaren hebben nu als enige club de kansen op de landstitel geheel in eigen hand. Nummer drie Ajax heeft morgen wel de kans om twee punten in te lopen en op acht punten achterstand te komen.

Van Bommel wel tevreden met gelijkspel

Mark van Bommel was achteraf wel tevreden met het gelijkspel tegen AZ. "Natuurlijk proberen we te winnen, maar als dat er niet inzit, moet je tevreden zijn met een gelijkspel. Zeker als je twee punten voorstaat." Mark van Bommel vond zijn ploeg de eerste helft goed spelen. De tweede helft was het wat moeizamer en speelde de ploeg wat behoudender, al bleef het wel zoeken naar de mogelijkheden. De aanvoerder had speciale complimenten voor Ji-sung Park die in zijn ogen de gehele wedstrijd dreigend was.

Zowel Hiddink als Adriaanse tevreden

Zowel Hiddink als Adriaanse waren na afloop van de wedstrijd tevreden over het gelijkspel. "In de eerste helft waren we beter. Dat hadden we met een doelpunt moeten uitdrukken. Maar uiteindelijk hoor je mij niet klagen. Dit is een goede uitslag voor ons. We hebben de kansen op de titel nog in eigen hand", aldus Hiddink. "PSV geeft heel weinig kansen weg. Dat maakt het heel moeilijk voetballen. Dit was een duel met weinig kansen en geen doelpunten. Dat is niet jammer. Een topduel verloopt vaker zo", aldus Adriaanse.

Onwel geworden AZ-supporter helaas overleden

De AZ-suporter die halverwege de 1e helft bij de topper tussen AZ en PSV een hartaanval kreeg, is helaas overleden. Op de Molenaar tribune is de 57-jarige man door stewards, EHBO- en ambulancepersoneel nog langdurig gereanimeerd. In de rust kon de de man uit Westzaan pas overgebracht worden naar het ziekenhuis 500 meter verderop. In het Medisch Centrum Alkmaar overleed de man later op de avond. Het trieste voorval maakte op de tribune heftige emoties los. Fanatieke AZ-supporters uit de vakken K en MO10 wilde de wedstrijd stilgelegd hebben.

Bij AZ was er begrip voor de emoties van de supporters. "We hebben ook wel degelijk overwogen het duel te staken", zegt manager veiligheidszaken Rob Koning. "Maar we hebben ervoor gekozen om door te laten spelen, omdat het staken van de wedstrijd geen oplossing zou zijn. De hulpverleners konden nu goed hun werk doen. Leg je de wedstrijd stil, dan vestig je de aandacht alleen nog maar meer op het voorval." Uit respect voor het slachtoffer toonde AZ de 2e helft geen reclame op het scherm. Volgende week zondag tegen Roda JC zal er bovendien ter nagedachtenis 1 minuut stilte in acht worden genomen.

'79 Nelisse voor Huysegems

Vroomshoop on Tour: Foto`s AZ-PSVAcht on Tour: Geen goals in topper !Vak OO picture page: AZ - PSV (vanuit AZ vak)
PSV Zuipsite: Foto's AZ - PSV (2 reportages ook Alkmaar Stad)PSV on Tour: AZ - PSVAZfotosite.org: AZ - PSV (0-0) Foto's
De Mortel On Tour: PSV blijft koploper !

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.