PSV scoort er weer vier: 4-1 tegen NEC

19 februari 2005
-
-

De reeks van duels waarin PSV vanaf de winterstop vier keer achtereen vier doelpunten scoorde, werd even doorbroken door een gelijkspel tegen AZ. PSV vervolgde zaterdagavond de reeks met een makkelijke 4-1 zege tegen NEC. Bij een uit de lucht komende tegentreffer bij een stand van 2-0 ging NEC er even in geloven en kon PSV geen tandje hoger draaien. Daardoor moest de ploeg even aan de bak. Na de 3-1 was de orde echter weer hersteld en kon PSV freeweehlend naar het einde en hoefde het niet al teveel krachten te verspelen met het oog op het duel tegen Monaco. Achtereenvolgens waren Park, Beasley, vennegoor en Ooijer de doelpuntenmakers voor PSV.

Lees het verslag van minuut tot minuut van Celinefan via de link hieronder naar het scorebord.

PSV blijft aan kop ranglijst

PSV heeft de koppositie voorlopig nog even veilig gesteld. Het maakte voor de Champions League wedstrijd tegen Monaco geen fout en vergrootte de voorsprong op AZ naar vijf punten. Die ploeg zal zondag thuis tegen Roda JC moeten laten zien dat ze inmiddels echt een topploeg zijn en ook tussen twee Europese duels in kunnen winnen. Doen ze dat dan komen ze weer op twee punten van PSV.

Guus Hiddink: 'Ik ben tevreden'

"Normaal zie je dat ploegen die doordeweeks Europese verplichtingen hebben gehad, in het daaropvolgende weekend punten laten liggen. Dat wij dat niet hebben gedaan, vind ik een goede ontwikkeling. Vooraf heb ik ook specifiek bij de groep erop aangedrongen om hiermee te breken. Ik ben erg content met het spel, alleen in de tweede helft gaven we het initiatief weg en werden de ruimtes niet benut. We zijn in die periode van de wedstrijd niet aan voetballen toegekomen. Maar je weet dat NEC moet blijven komen, omdat ze op achterstand staan en dat daar voor ons dan kansen liggen. Die strijdwijze kunnen ze namelijk nooit tot het einde vasthouden, wat voor ons mogelijkheden tot gevolg heeft om er snel uit te komen. Hier hebben we goed gebruik van gemaakt. Ik ben tevreden."

Ook ballenjongens aan de lange zijde

Om het spel ook bij ingooien vlotter te laten verlopen, waren er bij PSV-NEC voor het eerst ook ballenjongens aan de lange zijde. Op een apart stoeltje waren er vier jeugdspelers van PSV langs de Noord en Zuidtribune gepositioneerd.

'26 DaMarcus Beasley voor Johann Vogel
'80 Gerald Sibon voor Jan Vennegoor of H.