PSV pakt ook in Heerenveen de punten: 0-3

27 februari 2005
-
-

PSV heeft zondagmiddag een grote stap op weg naar haar 18e landstitel gezet door de uitwedstrijd bij Heerenveen met maar liefst 0-3 te winnen. Park opende zes minuten voor rust de score voor de Eindhovenaren. Mark van Bommel stuurde Farf?n met een schitterende pass op avontuur en de Peruaan vond Park-Ji Sung bij de tweede paal die de bal in 2e instantie goed intikte.

In de 64ste minuut miste Heerenveen een penalty. Het was eingelijk het enige moment waar Gomes in actie hoefde te komen. In de slotfase kreeg PSV steeds meer ruimte en besliste de Peruaan Jefferson Farfan het duel met twee treffers. Nadat de bal na een afgeslagen aanval weer voor zijn voeten kwam, haalde de Zuid-Amrikaan onhoudbaar en zeer fraai uit. In de blessuretijd zorgde de aanvaller ook nog voor de 0-3. De vrije trap van Mark van Bommel werd door Farfan knap binnengeschoten.

Lees het wedstrijdverslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

PSV behoudt marge op AZ

PSV heeft de veilige marge van vier punten op AZ behouden. Net als PSV wisten AZ (uit bij Willem II), Ajax (uit bij Roda JC) en Feyenoord (thuis tegen RBC) te winnen. Daardoor blijft de strijd aan de kop onveranderd en is PSV weer een week dichterbij de titel. De ploeg kan zich nog steeds een nederlaag permitteren.

Gomes stopt penalty van Huntelaar

Doelman Heurelho Silva Gomes heeft bij een 1-0 voorsprong voorkomen dat Heerenveen kon terugkomen in de wedstrijd. Vaste penaltynemer Klaas Jan Huntelaar kon het vonnis vellen vanaf de elfmeterstip. De oud-PSV'er schoot de bal goed in de hoek maar met een katachtige Van Beveren reflex pareerde de Braziliaan de inzet. Het bleek achteraf het breekpunt in de wedstrijd.

Spreekkoren aan het adres van Temmink

Ren? Temmink heeft zich de woede van zowel spelers als supporters van PSV op de hals gehaald vanwege inconsequent optreden. Na een al makkelijk gegeven strafschop wees Ooijer de scheidrechter erop dat de bal niet op de penaltystip lag. Die kon dat niet waarderen en gaf direct geel. Toen Temmink later Huntelaar bevool de bal toch naar achteren te leggen, haalde de scheidsrechter de woede van negen PSV-spelers op de hals. Ze wezen Temmink erop dat als de bal naar achteren moet Ooijer weldegelijk gelijk had en zijn gele kaart met daaraan een schorsing dus onterecht was. De PSV-supporters reageerde met het spreekkoor "Temmink, moet naar Duitsland toe" refererend aan de omkoopaffaire die daar momenteel het voetbal in de ban houdt. Toen de buit uiteindelijk toch binnen was, werd er weer over het naderende kampioenschap gezongen.

Verbeek: 'penalty had moeten overgenomen'

Teleurgesteld over de nederlaag verklaarde de verliezende trainer Gert-Jan Verbeek dat Temmink de strafschop had moeten overnemen. "De spelers van PSV hebben Huntelaar onnodig opgehouden. Dat deden ze natuurlijk expres. Misschien had hij anders wel gescoord. Ik vind dat die strafschop over had gemoeten."

"Maar hoe vaak moet die strafschop dan over", reageerde Hiddink. "E?n keer, of vijf keer of totdat hij er wel in gaat? Je kan natuurlijk niet zo maar een strafschop overnemen. Ik vond het juist vreemd dat Ooijer tijdens de protesten de gele kaart kreeg. Hij verklaarde alleen maar dat de bal niet op de stip lag. Dat mag toch. Temmink geeft Ooijer geel, maar geeft hem ook gelijk. Ik ga er vanuit dat die gele kaart wordt weggestreept."

Heurelho Silva Gomes

'76 DaMarcus Beasley voor Jan Vennegoor of H.