PSV laat punten liggen in Kerkrade; 2-2 tegen Roda

15 augustus 2003
-
-

PSV heeft direct op de eerste speeldag puntverlies opgelopen. De ploeg kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In de hectische slotfase liep Roda JC tegen twee rode kaarten op. PSV kon er echter niet meer van profiteren. Mateja Kezman was de grote man aan PSV kant met twee knappe goals.

PSV begon goed aan de wedstrijd en kreeg al in de tweede minuut een kans via Kezman. Rommedahl begon vanaf links en zorgde direct voor een goede pass op Kezman. Uit een moeilijke hoek kon hij de keeper echter net niet verschalken. In de 11e minuut kwam PSV terecht op voorsprong. Het was opnieuw Rommedahl die voor gevaar zorgde vanaf links. Hij sneed naar binnen en gaf een voorzet op Kezman. Die kon er met zijn punt net bij en punterde binnen, 0-1. PSV controleerde de wedstrijd.

In het tweede deel werd Roda JC wat sterker en ging het duel gelijk op. Roda JC kwam pas echt in de wedstrijd toen het via een penalty op 1-1 kwam. De Jong tikte in het strafschopgebied Anastasiou aan, een terechte penalty. Roda JC kreeg vevrolgens de geest en zette PSV de duimschroeven aan. het was dan ook niet zo verwonderlijk dat de tweede goal voor de Limburgers ook viel. De goal zelf was wel verrassend. Vanaf zo'n 30 meter haalde Van Dessel verwoestend uit, Waterreus had die bal echter moeten hebben.

In de tweede helft nam PSV de controle op de wedstrijd weer terug. Dat leidde net als in de eerste helft na ruim 10 minuten tot een goal van Kezman. De topscorer van PSV kapte zichzelf prachtig vrij en draaide de bal vervolgens in de verre hoek boven de Roda keeper.

PSV ging op jacht naar de winnende treffer. Guus Hiddink liet daartoe eerst Vonlanthen debuteren en bracht in de slotfase ook Vennegoor of Hesselink in het veld voor resp De Jong en Bogelund. Dat kon ook, aangezien bij Roda JC twee spelers met twee gele kaarten en dus rood van het veld moesten: Sonkaya en Addo. Met name Addo was al een aantal keer gespaard van rood voor zijn te aggressieve en onbesuisde optreden.

De kansen kwamen er nog wel tegen negen man. Zo schoot Rommedahl onder andere op de lat. Tot de winnende treffer mocht het echter niet komen. Daardoor begint PSV het seizoen met een enorme tegenvaller, direct puntverlies.