5 april 2005
-
Champions League
-

PSV is dinsdagavond in de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League heel goed weggekomen. In een moeilijke wedstrijd voor PSV creerde de ploeg een uitstekende uitgangspositie door met 1-1 gelijk te spelen. Hoewel PSV veel balbezit had, liet Olympique Lyon zien dat de ploeg de voorafgegeven kwalificaties waard was, een ploeg a la PSV met meer ervaring en individuele klasse. PSV kwam goed weg toen in de tweede helft de verder vooral grabbelende Gomes knap redde op een inzet van Gouvou die op een paar meter voor de goal vrij kon inschieten. Hij redde daaarmee PSV van een bijna uitschakeling. Daarna kon PSV meer druk zetten en gevaarlijker worden. Dat leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker van Cocu. Hij zette zelf in, kreeg de bal via een tegenstander mee en kon vervolgens via een schuiver in de verre hoek de Franse doelman verrassen.

Bekijk het wedstrijdverslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

Cocu: redelijk goede uitgangspositie

Matchwinnaar Philip Cocu sprak direct na afloop over een redelijk goede uitgangspositie door de 1-1. Cocu was blij met de zo broodnodige goal die vooraf al als zo belangrijk werd gezien. Volgens Cocu had de ploeg het in de eerste helft bij vlagen moeilijk (ze speelden zoals wij thuis ook in het eerste kwartier, op zoek naar een vroeg doelpunt), in de tweede helft had PSV in zijn ogen meer controle op de wedstrijd en kon het ook wat mogelijkheidjes creeren. 'Je weet dat je in zo'n wedstrijd nooit zes of zeven kansen krijgt'. Volgens Cocu is het een redelijk goede uitgangspositie, maar zal het ook in Eindhoven lastig blijven tegen een topploeg als Olympique Lyon.

Spanning enorm voor terugwedstrijd in Eindhoven

In Eindhoven belooft de terugwedstrijd volgende week enorm spannend te worden. Daar waren spelers en analisten direct na de wedstrijd het wel met elkaar over eens. Olympique Lyon heeft ook in Europa getoond makkelijk te scoren in uitwedstrijden. Volgens Johan Cruijff was het gelijkspel de maximaal mogelijke uitslag voor PSV in Lyon gezien de kracht van de Fransen en de eerdere prestaties in Europa. In de ogen van Cruijff was het dan ook de ideale uitslag, al zal het in Eindhoven weer een enorm spannende wedstrijd worden die alle kanten op kan gaan.

PSV feestje in Lyon

De gehele wedstrijd hing er al een uitstekende sfeer in het stadion in Lyon. Na de gelijkmaker barstte het feest los onder de PSV supporters. Het gelijkspel werd gevierd als een overwinning door het tevreden PSV publiek. In het stadion bleef het dan ook nog lang op een plezierige manier onrustig na de wedstrijd.

Minuut stilte en rouwbanden voor de paus

Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht worden genomen voor Paus Johannes Paulus II. Tijdens het duel speelden beide ploegen met rouwbanden.

Coupet

Eindhovens Dagblad: Sfeerverslag in foto'sPSV on Tour: Lyon - PSV PSV Online: Lyon-PSV: 1-1
Randstadphoolies.nl: RandstadphooliesVroomshoop on Tour: Foto`s Lyon-PSVAcht on Tour: PSV PAKT BELANGRIJK PUNT !
PSV Zuipsite: Foto's Lyon - PSVVak T: Foto's deel 1, voor deel 2 --> check site

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 70 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.