PSV loopt uit op Ajax, Feyenoord

9 februari 2003 14:54

Verslaggever: BvT

In een spannende en zeker op 't eind chaotische topper speelden PSV's grootste concurrenten in de competitie, Ajax en Feyenoord vanmiddag met 1-1 gelijk. PSV, dat gisteren knap uit van RKC won, is hiermee de grote winnaar van het weekend. De voorsprong op Ajax bedraagt nu 4 punten; Feyenoord haakt misschien wel definitief af met een achterstand van 11 punten op de Eindhovenaren.

Een opwindende eerste helft in Amsterdam was eigenlijk geheel voor Feyenoord, dat Ajax bij vlagen wegspeelde. Het was echter de thuisclub, die op voorsprong kwam, in de 28e minuut via Ibrahimovic. Pas in de blessuretijd scoorde Van Persie de verdiende gelijkmaker. Beide goals waren overigens omstreden. De eerste vanwege vermeend buitenspel en de Feyenoorder zou een overtreding hebben gemaakt toen hij scoorde.

In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd en was Ajax duidelijk de betere partij. Er zou echter niet meer gescoord worden, ondanks zeker tegen het eind enkele chaotische taferelen voor beide doelen.