PSV verslaat 1860 M?nchen met 2-4

16 juli 2003 12:05

Verslaggever: BvT

In het Zuid-Koreaanse Busan heeft PSV haar eerste wedstrijd om de World King Peace Cup, tegen 1860 Munchen, in winst omgezet. De Eindhovenaren wonnen met 2-4. Bij de andere wedstrijd in dezelfde poule, LA Galaxy-Nacional werd het 0-0.

PSV kwam moeilijk uit de startblokken en keek daardoor al vrij snel tegen een 1-0 achterstand aan. Schroth benutte een vrije trap van 20 meter afstand. De Eindhovenaren herpakten zich daarna goed en kregen het betere van het spel.

Het veldoverwicht resulteerde gedurende de eerste helft in een aantal grote kansen van onder andere Park, Leandro en Vennegoor. De bal wilde er echter nog niet in, ondanks de aanmoedigingen vanaf de tribune van grote aantallen Koreanen in PSV-shirts. Ook hangt er een groot "Welcome to Busan - Guus Hiddink" spandoek over de volle breedte van een tribune.

PSV startte de tweede helft met Van der Schaaf en Kezman voor Bogelund en Vennegoor. De Duitsers begonnen de tweede helft met een enorme kans op 2-0, waarna Kezman een goede kans op 1-1 kreeg. Beide stuitten op de keeper. Park tekende niet veel later echter wel voor de 1-1, door de doelman knap te omspelen op een prachtige pass van Leandro.

Kezman dacht vervolgens meteen PSV's tweede te maken; hij werd echter afgevlagd voor vermeend buitenspel. Even later faalde hij nog eens oog in oog met de doelman, maar de derde kans was wel raak: 1-2. De ploeg uit Duitsland had ondertussen weinig in te brengen. "Eindhoven ist ?ber die Au?en verdammt gut besetzt, mit sehr schnellen und technisch guten Leuten", schreef de eigen site.

Kezman bleef ondertussen veruit de gevaarlijkste man van het veld. Hij mistte nog eenmaal van korte afstand en ook wederom werd een goal niet geteld wegens buitenspel. De Duitsers hadden echter wederom maar ??n vrije trap nodig om het weer gelijk te maken: 2-2 door de net in het veld gekomen Kioyo.

PSV liet zich niet op de kop zitten en zocht direct weer de aanval. Tot grote vreugde van publiek en TV-commentatoren zette Andr? Ooijer vervolgens vlak voor het doel zijn voet tegen de bal, om de winnende 2-3 te scoren. Robben mocht drie minuten in blessuretijd de 2-4 zelfs nog aantekenen, op aangeven van een niet-zelfzuchtige Kezman.

De 2-4 overwinning betekent een uitstekende uitgangspositie voor de tweede poulewedstrijd, overmorgen tegen Nacional. Zeker omdat de andere wedstrijd, LA Galaxy-Nacional op een 0-0 gelijkspel bleef steken.

Opstellingen:

1860 Munchen: Lenz, G?rlitz, Hoffmann, Costa, Saarinen, Schwarz ('79 Kioyo), Cerny ('61 Wiesinger), Tyce ('46 Weissenberger), Shao ('69 Lehmann), Lauth ('66 P?rk), Schroth.

PSV: Van Dijk, Bogelund ('46 v/d Schaaf), Ooijer, Colin, Lee, Park ('92 Hoogstrate), Van Bommel, Vogel ('60 Lucius), Robben, Leandro ('60 Rommedahl), Vennegoor of Hesselink ('46 Kezman).