-
Champions League
-

(Gepost door Batsu)

In een hele matige wedstrijd in een troosteloos leeg stadion heeft PSV met 2-1 verloren van Atletico Madrid. Op de nederlaag was weinig af te dingen. Koevermans zorgde vlak na rust voor het enige doelpunt van PSV.

PSV speelde een hele matige eerste helft en had daarin weinig in te brengen tegen Atletico Madrid. De thuisclub hoefde niet voluit te gaan en kwam toch op 2-0 voor door slecht verdedigen achterin bij PSV.

Pas na rust ging de matheid over het elftal van PSV een beetje weg. Prompt scoorde het twee minuten na rust via Koevermans de aansluitingstreffer. PSV ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Af en toe was de Spaanse ploeg zeer gevaarlijk via de counter. Zelf probeerde PSV het wel en had het veel balbezit. De ploeg kon echter voorin te weinig afdwingen om de gelijkmaker te forceren.

Lees het liveverslag van proudofpsv nog eens na via de link hieronder naar het scorebord.

Vroege blessure voor Afellay

Ibrahim Afellay raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd aan zijn onderbeen, ogenschijnlijk aan zijn kuit. Hij probeerde wel door te gaan, maar moest uiteindelijk na een half uur gewisseld worden.

PSV definitief uitgeschakeld in CL, mag nog hopen op UEFA Cup

Na de nederlaag tegen Atletico Madrid is PSV definitief uitgeschakeld voor de volgende ronde van de Champions League. Doordat Liverpool met 1-0 van Olympique Marseille won, mag PSV blijven hopen op de derde plaats en daarmee kwalificatie voor de UEFA Cup. PSV zal dan meer punten moeten halen tegen Liverpool dan Olympique Marseille tegen Atletico Madrid.

Stand groep D:
1. Atlético Madrid * 5-11 ( 9- 4)
2. Liverpool * 5-11 ( 8- 4)
3. Olymp.Marseille 5- 3 ( 5- 7)
4. PSV 5- 3 ( 4-11)

Stevens kwaad over eerste helft

Huub Stevens liet na afloop weten kwaad te zijn over de instelling en de fouten van zijn elftal in de eerste helft. 'Als je ziet hoe wij doelpunten weggeven, is dat ongelofelijk. Met een klein beetje meer voetbal en instelling in de tweede helft, kan je het duel zo keren. Dan maak je een goal en krijg je nog kansen op de gelijkmaker. Maar het schip is al gezonken als je deze fouten maakt bij tegendoelpunten. Ik ben teleurgesteld, kwaad. We hebben verloren terwijl dat niet nodig is geweest."

Stevens: Pieters gewisseld vanwege blessure

Volgens Huub Stevens had hij Pieters gewisseld in de rust, omdat die vanwege een blessure niet verder kon. daarom moest hij opnieuw de verdediging omgooien en Salcido op links plaatsen en Culina als rechtsback. 'Omdat die daar aanvallend iets meer kon brengen' aldus Stevens.

'80 Paulo Assunçao voor Raúl García

PSV on Tour: Atlético Madrid - PSVAcht on Tour: ...
PSV Zuipsite: Reisverslag Atletico Madrid - PSVRandstadphoolies.nl: Randstad Phoolies

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Van Bommel is God  6 2-1 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.23. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.